Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syytön mies odotti kuolemantuomiota 30 vuotta

Uudet todisteet vapauttivat murhasta tuomitun yhdysvaltalaisen

Ulkomaat
 

Murhasta kuolemaan tuomittu Glenn Ford, 64, on todettu syyttömäksi ja vapautettu Louisianassa Yhdysvalloissa. Ford ehti odottaa teloittamistaan vankilassa lähes 30 vuotta.

"Ajatukseni poukkoilevat joka suuntaan, mutta se tuntuu hyvältä", Ford kertoi toimittajille vankilan ulkopuolella heti vapauduttuaan.

Ford totesi menettäneensä suuren osan elämästään.

"Poikani olivat lähtiessäni vauvoja. Nyt he ovat aikuisia miehiä, joilla on omia vauvoja", hän sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

"En voi palata tekemään asioita, joita minun olisi pitänyt tehdä 35-, 38- tai 40-vuotiaana."

Mustaihoisen Fordin tuomitsi vuonna 1984 jury, jonka kaikki jäsenet olivat valkoisia. Hänelle annettiin poikkeuksellisen kokemattomat puolustusasianajajat, ja todisteiden pätevyys osoittautui jälkikäteen kyseenalaiseksi.

Vapautumiseen johtivat uusimmat tiedot, jotka vahvistivat sen, mitä Ford oli väittänyt koko ajan. Hän ei ollut läsnä, kun koruliikkeen omistaja Isadore Rozeman ryöstettiin ja ammuttiin tiskinsä taakse vuonna 1983. Asetta ei koskaan löytynyt, eikä rikoksella ollut silminnäkijöitä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Ford oli työskennellyt silloin tällöin Rozemanin puutarhurina.

Sanomalehti Shreveport Timesin mukaan nimetön lähde kertoi syyttäjille vuonna 2013, että murhan olisi tunnustanut toinen mies, joka alkuperäisessä tutkinnassa vapautettiin epäilyistä.

"Glenn Ford on elävä esimerkki siitä, miten suuria vikoja oikeusjärjestelmässämme on", ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Yhdysvaltojen-osaston edustaja sanoi CNN-kanavalle.

CBS-kanavan mukaan Louisianan osavaltion laki määrittelee, että väärin perustein tuomituille ihmisille pitää maksaa jokaisesta vankilasta vietetystä vuodesta 25 000 dollarin (noin 18 000 euron) korvaus, kuitenkin enimmillään yhteensä 250 000 dollaria (noin 180 000 euroa).

Lisäksi syyttömälle vangille kuuluu lain mukaan 80 000 dollarin (noin 58 000 euron) korvaus "elämän edellytysten pilaamisesta".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat