Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hetkinen, tapahtuiko Ukrainassa jotain?

Ulkomaat
 

Yhdysvaltojen mediamaisema täyttyi tällä(kin) viikolla yhdestä uutisesta.

Se ei ollut Ukrainan kriisi.

Aamusta iltaan Yhdysvaltojen uutiskanavat jauhoivat kaksi viikkoa sitten kadonneen malesialaisen lento 370:n kohtaloa.

Mikään johtolanka ei ollut niin hatara, että siihen ei olisi voinut käyttää puolta päivää.

Meteorologit varoittivat, että sadealue lähestyy etsintäaluetta.

Studioon kutsutut lentäjät arvailivat koneen kohtaloa. Sekuntilaskuri studion seinällä kertoi, milloin koneen "musta laatikko" ehkä lakkaa lähettämästä sijaintisignaalia.

Samaan aikaan Ukrainassa kyti ruutitynnyri. Venäjä miehitti Ukrainaan kuuluvan Krimin niemimaan ja liitti sen itseensä. Yhdysvallat ja Venäjä löivät toisiaan pakotteilla. Suurvaltojen välit kiristyivät huonoimmiksi sitten kylmän sodan.

Ukrainan kriisillä voi olla vuosikymmenten päähän kaikuvia geopoliittisia vaikutuksia. Kadonnut lentokone vaikuttaa lähinnä Hollywoodin elokuvatuottajien ensi vuoden suunnitelmiin.

Silti Ukraina kuitattiin tv-kanavilla lyhyesti. Sanomalehdet kertoivat tarkasti Ukrainasta, mutta kansan syvät rivit eivät Yhdysvalloissa lue niitä. Televisio on kuningas.

Presidentti Barack Obaman Ukraina-ponnisteluista uutiskanavien yhtenäisen huomion keräsi vain Obaman tiedotustilaisuus torstaina. Se kesti viisi minuuttia.

Enemmän julkisuutta sai presidentin veikkaus yliopistojen koripallosarjan pudotuspeleistä.

"Michigan Staten joukkue osaa voittaa, ja se on terveenä. Luulen, että he pärjäävät", Obama arvioi ESPN-urheilukanavalla.

Yhdysvaltojen uutiskanavista kaikkein tiukimmin kadonneen lentokoneen mysteerissä oli kiinni CNN.

Koomikko Andy Borowitz vitsaili The New Yorker -lehden satiiripalstallaan seuraavasti: "CNN pahoitteli tänään katsojille, että se oli sunnuntaina lähettänyt hetken uutista, jolla ei ollut mitään tekemistä Malesian Airlinesin kadonneen lentokoneen kanssa. Uutinen – – liittyi jotenkin Krimiin, Ukrainaan ja Venäjään."

Vinoilu CNN:n väkinäiselle lentokoneuutisoinnille kiihtyi viikon mittaan, mutta kanavan johto ei hätkähtänyt.

CNN:n johtoportaaseen kuuluva henkilö kertoi nimettömästi The New York Times -lehdelle, että kanavan päätös keskittyä lentokoneen mysteeriin on tietoinen.

CNN on kovan paineen alla, sillä se on jäänyt katsojakisassa taakse kahdesta pääkilpailijasta, Fox Newsistä ja MSNBC:stä.

Lentokoneen mysteeri on nostanut kanavan katsojaluvut jopa kaksinkertaiseksi parhaaseen katseluaikaan.

Kilpailija Fox Newsilla vanhan koulukunnan uutisankkuri Bill O'Reilly on kertonut sinnikkäästi Ukrainasta ja muista uutisista. Hän menetti roiman etumatkansa parhaan katseluajan katsojaluvuissa CNN:n Anderson Cooperille.

"Minusta tämä turmelee uutisbisneksen", O'Reilly vuodatti.

Samaan aikaan kadonneen koneen amerikkalaismatkustajan vaimo tirautti CNN-kanavalla kyyneleen ja vetosi koneen kaappaajiin.

Tuomas Niskakangas HS
Twitter: @TNiskakangas
Kirjoittaja on HS:n Washingtonin-kirjeenvaihtaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat