Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nigeria ei suostu koulutyttöjä siepanneiden vaatimuksiin

Boko Haram -järjestö vaatii vankilassa olevien taistelijoiden vapauttamista

Ulkomaat
 
Reuters
Nigerian ääri-islamistisen Boko Haram -järjestön sieppaamien koulutyttöjen uskotaan olevan mahdollisesti Nigerian naapurimaissa.
Nigerian ääri-islamistisen Boko Haram -järjestön sieppaamien koulutyttöjen uskotaan olevan mahdollisesti Nigerian naapurimaissa. Kuva: Reuters

Nigerian ääri-islamistinen Boko Haram -järjestö kertoi maanantaina julkaistulla videolla vapauttavansa huhtikuussa siepatut tytöt, jos liikkeen vankilassa olevat taistelijat pääsevät vapaiksi. Nigerian sisäministeri totesi, ettei se aio suostua vaatimuksiin.

Uutistoimisto AFP:n saamalla videolla noin 130 hunnutettua tyttöä istuu maassa ja rukoilee Allahia kämmenet kohti taivasta käännettynä.

"Ylistetty olkoon Allah, maailman herra", tytöt rukoilevat.

Kaikkiaan Boko Haram sieppasi viime kuussa 276 koulutyttöä koillisnigerialaisesta koulusta Chibokin kylässä. Osa tytöistä pääsi karkuun, mutta kateissa on edelleen 223 oppilasta.

Liikkeen johtaja Abubakar Shekau kertoo 17 minuuttia kestävällä videolla, kuinka siepatut tytöt ovat kääntyneet muslimeiksi.

"Olemme vapauttaneet tytöt. Heistä on tullut muslimeja", Shekau sanoo. Tallenteella Shekau naureskelee puheen lomassa ja toistelee usein sanojaan.

Videolla yksi tytöistä kertoo, ettei heitä ole vahingoitettu. Videon kuvausajasta tai -paikasta ei ole tietoa. Shekau ei esiinny kuvissa yhdessä tyttöjen kanssa. Videolla tytöt kertovat kääntyneensä kristityistä muslimeiksi Boko Haramin vankeudessa.

Shekau julkaisi videon myös viime viikolla. Tuolloin Shekau sanoi myyvänsä tytöt.

"Ihmiskaupalle on markkinat. Allahin mukaan minun pitäisi myydä heidät. Allah käskee minua myymään tytöt."

Boko Haram on tullut viiden vuoden aikana tunnetuksi raaoista teoistaan. Liike on hyökännyt esimerkiksi kouluihin ja kirkkoihin. Tänä vuonna Boko Haram on tappanut 1 500–2 000 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat