Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiistaa kuulusteluista Lontoossa

Ulkomaat
 

Julian Assangen ruotsalaisen oikeustapauksen keskeinen kiista on, olisiko Assangea pitänyt kuulustella Lontoossa, kuten hän on toivonut. Assangea ei ole saatu Ruotsiin, eikä syyttäjä ole matkustanut Lontooseen.

Assangen asianajajan Thomas Olssonin mielestä vangitsemispäätöksen jatkaminen olisi kohtuutonta muun muassa juuri siksi, ettei syyttäjä ole kuulustellut häntä Lontoossa. Syyttäjä puolestaan katsoo, etteivät kuulustelut Lontoossa olisi palvelleet tapausta. Yksi syy on, että mahdollisen oikeudenkäynnin aikana Assangen olisi joka tapauksessa pitänyt tulla Ruotsiin.

Syyttäjä yritti useasti syksyllä 2010 ottaa yhteyttä Assangen asianajajaan kuulustelujen järjestämiseksi. Assangea ei tavoitettu, eivätkä yritykset järjestää kuulustelu Ruotsissa onnistuneet enää tämän lähdettyä maasta.

Olssonin mukaan kuva siitä, että Assange olisi vältellyt kuulusteluja, on väärä. "Assange oli Ruotsissa kuukauden ja oli käytettävissä kuulusteluihin."

Rikosoikeuden professori Per Ole Träskman katsoo, ettei Lontoon-kuulusteluille ole ollut oikeudellista estettä. "Tuntuu, että kiistassa on kyse aika paljon voimien mittelystä."

Elina Kervinen HS
Tukholma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat