Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhannet opiskelijat lakkoilevat Hongkongissa demokratian puolesta

Ulkomaat
 

Tuhannet opiskelijat aloittivat maanantaina viikon mittaisen koululakon Kiinan erityishallintoalueella Hongkongissa. Lakko on todennäköisesti alkusoittoa isommille mielenilmauksille, joihin osallistuu myös muita kuin opiskelijoita.

Lakon syynä on Kiinan ilmoitus, että hongkongilaiset saavat vuonna 2017 valita vaaleilla alueen hallintojohtajan mutta ehdokkaaksi pääsee käytännössä vain Kiinan kommunistisen puolueen hyväksymiä ihmisiä.

Vaaleihin aiotaan sallia pari kolme ehdokasta, jotka nimityskomitea hyväksyy. Komitean odotetaan koostuvan lähinnä Kiinan tukijoista.

Vastalauseena Kiinan esittämälle vaalijärjestelmälle Hongkongissa järjestettäneen lähiviikkoina vielä suurempia mielenilmauksia. Occupy Central -verkosto aikoo seisauttaa Hongkongin keskustan kansalaistottelemattomuustempauksella, joka alkanee lokakuun alussa.

Lakkonsa aloittaneita opiskelijoita tukee myös osa yliopistojen henkilökunnasta. Sunnuntaina joukko opettajia julkaisi vetoomuksen, jossa kehotettiin oppilaitosten henkilökuntaa ymmärtämään opiskelijoiden lakkoilua. "Älkää jättäkö heitä yksin", vetoomuksessa todetaan.

Vetoomuksen taustalla on 31 professoria, apulaisprofessoria ja muuta luennoitsijaa. Sen on allekirjoittanut noin 360 yliopistojen henkilökuntaan kuuluvaa.

Mikko Paakkanen HS
Peking

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat