Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Filippiiniläisvangeilla oli sauna ja striptease-baari

Löytö pöyristytti korruptioon kyllästynyttä kansaa

Ulkomaat
 

Yhdellä vangilla oli sellissään poreallas, toisella striptease-baari ja kolmannella sauna. Useammilta löytyi Rolexin kello, kaikilta tukuttain käteistä. Eivätkä sellitkään olleet varsinaisia sellejä vaan pikemmin huviloita.

Näin kuvailivat uutistoimistot ja filippiiniläinen media tiistaina näkyä, joka odotti rikostutkijoita Filippiineillä lähellä Manilaa sijaitsevassa Bilibidin vankilassa. Huvilasellit kuuluivat kaikki huumekauppiaille.

Öisen ratsian tarkoitus oli selvittää vankien kytkyjä huumekauppaverkostoon, mutta varsinainen kohu syntyikin tiloista, joissa tuomitut elelivät.

Oikeusministeri Leila de Liman mukaan huumekauppiaat näyttävät eläneen "kuin kuninkaat". 20 erikoissellissä oli kaikissa ilmastoinnit ja ruhtinaallisen väljää. Monella oli tiloissaan pusseittain metamfetamiinia.

"Luulin, että tällaiset ongelmat ovat hoidossa, koska vankila tekee ratsioita ja raportoi niistä minulle", de Lima sanoi Philippine Daily Inquirer -lehdessä.

Runsaan sadan miljoonan asukkaan Filippiinit kamppailee korruptio-ongelman kanssa. Hyvää hallintoa tutkivan Transparency International -järjestön tekemässä maailman valtioiden vertailussa Filippiinit sijoittuu listan korruptoituneempaan päähän, vasta sijalle 85.

Lahjonta vaikuttaa olevan taustalla myös Bilibidin vankilan kohussa. Samalla kun huumekauppiaat ovat oleskelleet erikoisselleissään, suurin osa tavallisista vangeista on kärsinyt ahtaudesta. Vankilassa istuu nyt jopa 23 000 vankia, vaikka se on rakennettu alle 9 000:lle.

Filippiiniläisen Movement for the Restoration of Peace and Order -kansalaisjärjestön johtaja Teresita See tiivisti tiistaina filippiiniläisten tunnot.

"On epäreilua, että edes tuomion antamisen jälkeen emme voi olla varmoja, toteutuuko oikeus."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat