Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n tuomioistuin poisti Hamasin terroristilistalta

Netanjahu: Eurooppalaiset eivät ole oppineet holokaustista

Ulkomaat
 

Euroopan unionin yleinen tuomioistuin ilmoitti keskiviikkona poistavansa palestiinalaisen islamistijärjestö Hamasin terroristilistalta.

Oikeuden mukaan Hamas on laitettu listalle mediassa ja internetissä esiintyvien tietojen perusteella, eivätkä pätevät asiantuntijat ole tutkineet näitä tietoja. Oikeus katsoi, ettei terroristiluokituksen jatkamiseksi ole riittävästi näyttöä.

Päätös ei siis ottanut varsinaisesti kantaa siihen, onko Hamas terroristijärjestö.

Euroopan komissio ilmoitti heti päätöksen jälkeen, että EU pitää yhä Hamasia terroristijärjestönä, kertoi uutistoimisto AFP.

Komission tiedottaja Maja Kocijančić korosti, että kyseessä ei ole poliittinen päätös, vaan tekninen lakiasia. Oikeuden päätöksestä voidaan vielä myös valittaa. Siksi EU-maat voivat jatkaa Hamasin varojen jäädyttämistä kolmen kuukauden ajan.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu tuomitsi päätöksen välittömästi.

"Näyttää siltä, että monet Euroopassa – jonka maaperällä kuusi miljoonaa juutalaista teurastettiin – eivät ole oppineet mitään", Netanjahu sanoi AFP:n mukaan.

Euroopan unioni luokitteli Hamasin terroristijärjestöksi 2000-luvun alussa.

Vuosina 1993–2005 Hamas teki useita itsemurhaiskuja Israelissa. Viime vuosina se on ampunut raketteja Israeliin Gazan kaistaleelta. Hamas pitää itseään vastarintaliikkeenä, jolla on oikeus aseelliseen toimintaan Israelin miehitystä vastaan.

"Päätös korjaa Euroopan unionin tekemän historiallisen virheen", Hamasin varajohtaja Moussa Abu Marzouk kommentoi Reutersille.

Palestiinalaiset olivat esillä keskiviikkona myös muilla kansainvälisillä areenoilla. Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona tukevansa periaatteessa Palestiinan valtion tunnustamista.

Ruotsi tunnusti virallisesti lokakuussa Palestiinan, minkä jälkeen myös Espanja, Irlanti, Ranska ja Britannia ovat antaneet valtiolle symbolisen tunnustuksen.

Jordanian odotettiin puolestaan esittelevän YK:n turvaneuvostolle ehdotuksen päätöslauselmasta, joka asettaisi kahden vuoden takarajan Lähi-idän rauhanneuvotteluille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat