Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nimi historiaan

Ulkomaat
 

Presidentti Barack Obama teki sen taas: päätti ilman ennakkovaroitusta normalisoida suhteet Kuubaan, mikä pani pisteen yli 50 vuotta jatkuneelle kylmälle sodalle naapurisaaren kanssa.

Kyse on jo kolmannesta kerrasta marraskuun kongressivaalien jälkeen, kun Obama tekee omavaltaisesti merkittävän poliittisen päätöksen. Heti vaalien jälkeen Obama ilmoitti ilmastosopimuksesta Kiinan kanssa. Sitten hän päätti presidentin määräyksellä antaa noin viidelle miljoonalle laittomalle siirtolaiselle oleskeluluvan. Ja nyt: Kuuba.

Presidentti ei ole vaivautunut konsultoimaan päätöksistä kongressia, jonka republikaanien oikeistosiipi on ollut raivoissaan sekä päätösten sisällöstä että Obaman omavaltaisesta tyylistä. Uusi, entistä oikeistolaisempi kongressi aloittaa työnsä vasta tammikuussa, joten presidentti on käyttänyt hiljaista aikaa hyväkseen.

Näyttää siltä, että Obama on päättänyt unohtaa sovittelun ja saada kahden viimeisen vuotensa aikana nimensä historiaan. Hänellä ei ole enää hävittävää. Lisäksi hän on laskenut, että sekä laittomien siirtolaisten että kuubanamerikkalaisten suhteen vastapuolue republikaanit on jakaantunut.

Obama hajottaa ja hallitsee.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat