Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piispa Eero Huovinen saapui Thaimaahan heti tsunamin iskettyä: ”Toivo oli silloin niukassa”

Lomamatka vaihtui lohduttajan tehtäviin. "Toivo oli silloin niukassa", Huovinen sanoo.

Ulkomaat
 
Piispa Eero Huovinen: Tuntuu kuin tsunami olisi tapahtunut vasta eilen
Piispa Eero Huovinen: Tuntuu kuin tsunami olisi tapahtunut vasta eilen
Piispa Eero Huovinen lohdutti ja tuki suomalaisia tsunamiselviytyjiä Phuketin lentokentällä vuonna 2004. Piispa ei ole unohtanut kokemusta, vaan kertoo sen palaavan mieleen yhä uudestaan.

Piispa Eero Huovinen saapui Thaimaahan välittömästi tsunamin iskettyä. Lomamatka vaihtui sielunhoitajan tehtävään.

Huovinen tuki, lohdutti ja kuunteli selvinneitä Phuketin lentokentällä. Televisiokameroiden edessä Huovinen näytti tunteensa ja itki avoimesti.

Kymmenen vuoden takaiset kokemukset elävät Huovisen mielessä edelleen voimakkaina. Hän muistaa paljon menetystä ja kärsimystä.

"Toivo oli silloin niukassa. Kärsimys oli niin vahvasti läsnä, että sen kanssa kaikki elivät yhdessä. Ei siinä puheilla ollut paljoa sijaa", Huovinen sanoo.

Huovinen kertoo tapahtuneen horjuttaneen hänen omaa uskoaan. Uskosta hän ei kuitenkaan osannut luopua.

Benjamin suomela HS
"Toivo oli silloin niukassa", sanoo jo eläkkeellä oleva entinen piispa Eero Huovinen kokemuksistaan Thaimaassa heti tsunamin jälkeen.
"Toivo oli silloin niukassa", sanoo jo eläkkeellä oleva entinen piispa Eero Huovinen kokemuksistaan Thaimaassa heti tsunamin jälkeen.

"Olen sen verran itsepäinen uskovainen, että pakenen Jumalan luokse jopa silloin, kun hän näyttää synkät kasvonsa. Ehkä vähän ravistelinkin Jumalaa, että kun olet meitä luvannut auttaa, niin miksi et nyt auta."

Huovinen kertoo, ettei ole löytänyt vastausta kärsimyksen kysymykseen. Kärsimys on kaikkein suurimpia arvoituksia ihmiskunnan historiassa, jo eläkkeelle jäänyt piispa pohtii.

Huovinen muistuttaa, että ihmisten arkielämässä on joka päivä pieniä tsunameita, jotka voivat olla niiden kokijoille ja heidän omaisilleen Kaakkois-Aasian hyökyaallon kaltaisia.

"Thaimaan tsunamin mittasuhteet vain olivat niin järkyttävät. Se kosketti niin monia, että sitä on mahdotonta unohtaa."

HSTV-dokumentti: Aasian hyökyaalto – Suomalaiset tsunamissa
HSTV-dokumentti: Aasian hyökyaalto – Suomalaiset tsunamissa
Aasian hyökyaalto – Suomalaiset tsunamissa -dokumentissa onnettomuuden kokeneet suomalaiset kertovat henkiinjäämistaistelustaan ja kuvaavat omin sanoin onnettomuuden aiheuttamaa suurtuhoa. Toimittaja Mark Autio, kuvaus ja editointi Esa Syväkuru.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat