Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Yritykset eivät edes mainosta alueilla, joilla meidän oppilaamme asuvat"

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Läksyavulla on hyvä markkinarako Ruotsissa, missä oppimistulokset ovat esimerkiksi Pisa-tutkimusten mukaan heikentyneet viime vuosina.

Toiminta ei ole yksinomaan yksityisten yritysten käsissä. Sitä järjestävät myös voittoa tavoittelemattomat yhdistykset ja muun muassa Punainen Risti.

Myös valtio rahoittaa kouluissa kaikille tarjottavaa läksyapua tuilla, ja sekä oikeisto että vasemmisto ovat halunneet tehdä avusta kouluille pakollista. Poliittinen kiista on siis siitä, pitäisikö läksyapua voida ostaa verovähennyksen tuella myös kotiin.

"Kertoo tietenkin huonoa koulusta, että läksyapua tarvitaan niin paljon ja että nämä kaikki yritykset kasvavat", sanoo voittoa tavoittelemattoman Stiftelsen Läxhjälpenin toiminnanjohtaja Maria Arneng.

Stiftelsen Läxhjälpen on ruotsalaisten yritysten rahoittama säätiö. Se tarjoaa ilmaista läksyapua niissä Ruotsin kouluissa, joissa oppimistulokset ovat heikoimpia. Arnengin mukaan läksyapua saavien oppilaiden tulokset ovat lupaavia, mutta yleinen kehitys Ruotsin heikoimmissa kouluissa on päinvastainen.

"Oppilaat, jotka aloittavat läksyapuryhmissämme, ovat aina vain kauempana oppimistavoitteista, jos vertaa aikaan, jolloin aloitimme vuonna 2007", hän sanoo.

Yksityisten läksyapuyritysten kasvu on Arnengin mielestä vain korostanut oman työn tarpeellisuutta. "Työmme tuntuu yhä tärkeämmältä, koska eiväthän nämä yritykset edes mainosta niillä alueilla, joilla meidän oppilaamme asuvat."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat