Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian protestipuolue pelkää somea

Ukip varoittelee jäseniään päivityksistä kuten perussuomalaiset aiemmin omiaan

Ulkomaat
 
Nigel Farage
Nigel Farage

Sosiaalinen media on hankala areena monelle, mutta erityisen hankala se näyttää olevan nuorehkoille protestipuolueille ja niiden jäsenille.

Parisen vuotta sitten perussuomalaiset patistivat puolueväkeään panemaan Facebookin kiinni, kun pullon korkki aukeaa.

Nyt Britannian itsenäisyyspuolue Ukip neuvoo jäseniään pysyttelemään erossa Twitteristä ja muista sosiaalisen median kanavista. Sunnuntaisen The Observer -lehden mukaan Ukip on myös kieltänyt jäseniään käyttämästä somessa puolueen tunnuksia ilman kirjallista lupaa puolueen yläportailta.

Varoitusten ja kieltojen taustalla ovat Ukip-puolueen jäsenien ja kannattajien sosiaalisessa mediassa täräyttämät rasistiset mielipiteet ja niiden saama kielteinen julkisuus.

Ukipilaiset ovat jääneet kiinni myös homojen nimittelystä. Alatyyliset ilmaukset ovat johtaneet ainakin yhden Ukipin parlamenttivaaliehdokkaan vetäytymiseen.

Viimeisen vuoden aikana suosiotaan Britanniassa kasvattanut Ukip tunnetaan lähinnä siitä, että se ajaa Britannian eroa EU:sta. Puolueen toinen kantava teema on maahanmuuton rajoittaminen.

Britanniassa Ukipia pidetään usein piilorasistisena puolueena. Äänekkäät kannanotot sosiaalisessa mediassa ovat tuoneet nyt rasistiset mielipiteet kaikkien näkyviin.

Puolueen johtohahmoihin kuuluva Steve Crowther varoittaa someen lähtemistä pohtivia ytimekkäästi näin: "Neuvoni on: älkää tehkö sitä."

Sunnuntaina julkistetun Opinium-mielipidemittauksen mukaan Ukipia kannattaa nyt 16 prosenttia äänestäjistä. Ukipin johtajan, europarlamentaarikko Nigel Faragen henkilökohtainen suosio on notkahtanut selvästi sitten edellisen mittauksen.

Pääministeripuolue konservatiiveja kannattaa 29 prosenttia, ja pääoppositiopuolue labouria 36 prosenttia kyselyyn vastanneista. Britannian parlamenttivaalit pidetään ensi toukokuussa.

Ukipilla on nyt kaksi parlamentaarikkoa alahuoneen 650:sta, mutta kumpikin heistä on saanut paikkansa täytevaaleissa loikattuaan konservatiivipuolueesta.

Perussuomalaiset kuului edellisellä eurovaalikaudella samaan EU-parlamentin poliittiseen ryhmään Ukipin kanssa. Viime kevään eurovaalien jälkeen perussuomalaiset liittoutui kuitenkin Britannian konservatiivipuolueen kanssa.

Annamari Sipilä HS
Lontoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat