Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korean yhteys internetiin pimeni

Analyytikon mukaan reitittimillä näkyy merkkejä hyökkäyksestä

Ulkomaat
 

Pohjois-Korean yhteydet ulkomaailmaan kapenivat maanantaina entisestään, kun maan yhteys internetiin pimeni. Tarkkailijoiden mukaan kyseessä on vakavin nettipimennys vuosiin.

Katkos sattuu pian sen jälkeen, kun Pohjois-Koreaa alettiin epäillä elokuvayhtiö Sonyn sisäisen verkon hakkeroinnista ja elokuvateattereiden nettiuhkailusta.

Uhkailun seurauksena elokuvayhtiö Sony Pictures hyllytti The Interview -toimintakomedian, joka kertoo hankkeesta Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin murhaamiseksi.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on varoittanut, että Yhdysvallat ryhtyy nettiuhkailun vuoksi vastatoimiin.

Pohjois-Korean verkkoyhteyksien katkeamisesta kertoi maanantai-iltana The New York Times. Lehden haastattelema nettianalyytikko Doug Madory kertoi, että Pohjois-Korean verkkoyhteydet alkoivat horjua jo myöhään perjantaina. Viikonlopun aikana tilanne paheni, ja maanantaina yhteys katkesi kokonaan.

Madoryn mukaan reitittimillä näkyy jälkiä palvelunestohyökkäyksestä. Tavanomainen huoltokatkos ei hänen mukaansa olisi yhtä pitkä ja laaja kuin maanantain katkos.

Turvallisuusasiantuntijoiden mukaan kyse voi olla myös vaikkapa siitä, että Pohjois-Korea on itse katkaissut verkkoyhteytensä hyökkäyksen pelossa. Anonymous tai mikään muu hakkeriryhmä ei ole ilmoittautunut Pohjois-Korean pimentäjäksi.

Tavallisten pohjoiskorealaisten elämään netin kaatuminen ei välittömästi vaikuta, sillä maassa on New York Timesin mukaan virallisesti vain 1 024 ip-osoitetta. Ongelmia nettipimennyksen pitkittäminen tietäisi maan eliitille, valtion tiedotusvälineille sekä tiedustelulle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat