Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Interview tulee sittenkin teattereihin

Pohjois-Korean suututtanutta elokuvaa näytetään rajoitetusti USA:ssa

Ulkomaat
 
Elokuvassa Randall Parkin esittämä Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un saa surmansa. Kuva on ruutukaappaus elokuvan trailerista.
Elokuvassa Randall Parkin esittämä Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un saa surmansa. Kuva on ruutukaappaus elokuvan trailerista.

Pohjois-Korean raivostuttanut yhdysvaltalainen The Interview -elokuva nähdään sittenkin ainakin muutamissa elokuvateattereissa Yhdysvalloissa.

Ainakin kaksi yhdysvaltalaista elokuvateatteria ilmoitti tiistaina sosiaalisessa mediassa esittävänsä elokuvaa joulupäivänä.

Artikkeliin liittyvät

Pian sen jälkeen myös elokuvan tuottaneen viihdejätti Sonyn toimitusjohtaja Michael Lynton vahvisti elokuvan saavan rajoitetun teatterilevityksen.

"Olemme innoissamme, että elokuvamme näytetään useissa elokuvateattereissa joulupäivänä", Lynton kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Päätös sai kiitosta jopa Yhdysvaltain presidentiltä Barack Obamalta.

"Presidentti on tehnyt selväksi, että me olemme maa, joka uskoo sananvapauteen ja taiteellisen ilmaisun oikeuteen", Obaman tiedottaja Eric Schultz sanoi AFP:n mukaan.

Elokuvan toinen ohjaaja ja näyttelijä Seth Rogen kiitteli päätöstä tiistaina. "Ihmiset ovat puhuneet! Vapaus on voittanut!" Rogen riemuitsi Twitterissä.

The New York Timesin mukaan elokuva nähdään todennäköisesti 200–300 pienemmässä elokuvateatterissa. Ensimmäisenä elokuvan tulosta ohjelmistoon ilmoitti atlantalainen elokuvateatteri. Myös teksasilaisen Alamo-ketjun omistaja kertoi Sonyn järjestävän elokuvasta räätälöityjä näytöksiä.

Sony kertoi etsivänsä yhä mahdollisuuksia saada The Interview myös laajempaan levitykseen elokuvateattereihin ja "muille alustoille". Hollywood Reporterin mukaan elokuva olisi tulossa myös nettijakeluun.

Toimintakomedia The Interview ja sen esittäminen on ollut osa pitkää vääntöä, joka on kärjistynyt Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean nokitteluksi.

Pohjois-Korea on tuominnut elokuvan, jossa maan johtaja Kim Jong-un aiotaan salamurhata. Pohjois-Korea uhkasi jo kesällä Yhdysvaltoja "armottomilla" toimilla, jos elokuva julkaistaan.

Marraskuussa kohu paisui, kun Sony joutui laajan tietomurron kohteeksi. Murron tehneillä hakkereilla epäiltiin olleen yhteyksiä Pohjois-Koreaan.

Viime viikolla The Interview vedettiin terroripelossa pois suurten teatteriketjujen ohjelmistosta Yhdysvalloissa. Päätös herätti paljon kritiikkiä, sillä Sonyn katsottiin taipuneen painostukseen. Jopa presidentti Obama kutsui päätöstä virheeksi.

Maanantaina Yhdysvaltojen pienempiä elokuvateattereita edustava yhdistys vetosi Sonyyn ja ilmoitti halustaan ottaa The Interview ohjelmistoon.

Suomeen elokuvan oli määrä tulla helmikuussa, mutta sen esittämisestä ei ollut tiistaina varmuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat