Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neuvottelut Minskissä peruuntuivat

Ulkomaat
 

Ukrainan rauhanneuvottelujen perjantaille suunnitellut tapaamiset Valko-Venäjän Minskissä peruttiin. Ukrainan hallituksen ja kapinallisten edustajien oli määrä jatkaa keskiviikkona alkaneita neuvotteluja, mutta osapuolet peruivat tapaamisen.

Neuvotteluihin osallistuu myös Venäjän ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin edustajia.

Aiemmin neuvotteluissa saatiin sovittua vankien vaihdosta. Perjantaina vankien vaihto käynnistyikin, kertoi Reuters. Ukraina vapauttaa 225 kapinallista, ja kapinalliset vapauttavat 125 Ukrainan sotilasta.

Vankien vaihdon on määrä olla yksi osa 12-kohtaisesta rauhansuunnitelmasta.

Neuvottelujen katkeaminen ei merkitse käännettä konfliktissa, sanoo Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok).

Kanervan mukaan läpimurtoa ei ollut odotettavissakaan. Hän arvioi, että Ukrainan joulun alla tekemä päätös luopua liittoutumattomuudesta on saattanut vaikuttaa neuvottelujen kulkuun.

"Ei voi olla huomioimatta, että parlamentin päätös ja neuvotteluiden käyminen sijoittuvat hyvin lähekkäin, millä on oma heijastuksensa keskusteluihin."

Ukraina ilmoitti perjantaina katkaisevansa juna- ja bussiliikenteen Venäjän valtaamalle Krimille turvallisuussyistä. Krimiltä pääsee Ukrainaan tämän jälkeen vain henkilöautoilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat