Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

F-Secure: Suomalainen osa konsoli-iskun tekijäksi ilmoittautunutta hakkeriryhmää

Lizard Squad -ryhmä sanoo kaataneensa pelikonsoleiden verkon joulun aikana

Ulkomaat
 

Brittiläinen uutiskanava Sky News väittää, että ainakin yksi joulun aikana pelikonsoleiden verkon kaataneista hakkereista tulisi Suomesta. Hakkerit kaatoivat Xbox Liven ja PlayStationin online-peliverkot jouluaattona.

Kanava julkaisi lauantaina haastattelun, jossa Ryan -nimellä esiintyvä ja Suomesta tuleva nuorukainen kertoo olevansa yksi kolmesta henkilöstä, jotka toteuttivat verkkoiskun. Skypen välityksellä tehdyssä haastattelussa Ryan kertoo verkkohyökkäyksen syyksi sen, että Lizard Squad -ryhmä halusi osoittaa palvelun heikon suojauksen.

Lizard Squad -ryhmä on suomalaiselle tietoturvayhtiö F-Securelle tuttu.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoo HS:lle, että Lizard Squad on touhunnut verkossa muutaman kuukauden ajan.

Hyppönen vahvistaa, että hakkeriryhmään kuuluu nuori suomalainen mies. Lizard Squadin jäsenlista vuodettiin julkisuuteen muutama päivää sitten. Hyppönen kertoo, että vuodon takana on kilpaileva hakkeriryhmä, mutta sitä, pitävätkö kaikki julkaistut tiedot paikkansa, ei vielä tiedetä.

Hyppönen ei näe Sky Newsin haastatteleman Ryanin motiiveissa järkeä.

"Suojaamisen puute ei tarkoita sitä, että järjestelmiin saa murtautua. Eikä se todella vähennä teon rikollisuutta", Hyppönen huomauttaa.

Microsoft ja Sony eivät vielä perjantaina kertoneet syytä verkkojen kaatumiseen.

Hyppönen selventää, että verkkohyökkäyksessä saatiin aikaan liikaa liikennettä peliverkkoon, mutta itse järjestelmien sisään ei murtauduttu.

"Hyökkäys oli luonteeltaan tietoliikenneruuhka – kyseessä on ruuhka, kuten normaalissakin liikenteessä. Kun ylikuormitus purkautuu, palvelu normalisoituu."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat