Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Välimeri on murheen meri ennen kaikkea siirtolaisille

Ulkomaat
 

Karkeasti voi sanoa, että Välimerellä tapahtuu kahdenlaisia suuria laivaonnettomuuksia.

Rekisteröityjen matkustaja-alusten turmat ovat harvinaisia. Eurooppaan pyrkiviä siirtolaisia kuljettavien huterien alusten hukkumiset taas ovat pöyristyttävän yleisiä.

Yksittäiset onnettomuudet ovat tietysti vakavia riippumatta siitä, keitä aluksissa matkustaa ja missä oloissa. Viime vuosien tunnetuin matkustajalaivan onnettomuus oli vuoden 2012 tapaus Costa Concordia. Risteilyalus ajoi karille Italian länsirannikolla, ja 32 matkustajaa kuoli. Onnettomuuden aiheutti laivan päällikön Francesco Schettinon törkeä holtittomuus.

Laittomien siirtolaisten hukkumiset saavat paljon vähemmän huomiota – osittain juuri siksi, että tapaukset ovat niin toistuvia. Kansainvälinen siirtolaisjärjestö IOM arvioi marraskuun alussa, että Välimerellä oli tänä vuonna hukkunut siihen mennessä noin 3 200 Eurooppaan pyrkijää.

IOM:n mukaan Välimeren vuosi 2014 on siirtolaisten kannalta synkin sitten vuoden 1988.

Eurooppaan pyrkii meriteitse muun muassa syyrialaisia, palestiinalaisia ja eritrealaisia. He maksavat usein suuria summia ihmissalakuljettajille, jotka tarjoavat heille vaarallisen merimatkan huterilla aluksilla. Päämääränä on useimmiten Italia.

Vuoden todennäköisesti törkein tapaus oli syyskuussa. Ihmissalakuljettajat upottivat siirtolaisia kuljettaneen aluksen tahallaan, koska matkustajat kieltäytyivät siirtymästä toiseen, liian huteralta ja pieneltä vaikuttaneeseen alukseen.

Jopa 500 siirtolaista hukkui. He uskoivat pääsevänsä Egyptistä Maltalle. Uhreista sadan arvellaan olleen lapsia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat