Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aleksei Navalnyin tuomio luetaan jo tiistaina

Ulkomaat
 
Vasili Maksimov AFP
Aleksei Navalnyi
Aleksei Navalnyi Kuva: Vasili Maksimov AFP

Venäläisen oppositiohahmon Aleksei Navalnyin tuomio paraikaa käytävässä kavallusoikeudenkäynnissä luetaankin jo tiistaiaamuna.

Navalnyi kertoi asiasta itse kotisivuillaan maanantaina iltapäivällä, minkä jälkeen hänen lakimiehensä vahvistivat asian muun muassa uutistoimisto Reutersille.

Alun perin tuomio oli määrä julistaa 15. tammikuuta. Samalle päivälle oli suunnitteilla Navalnyin tueksi mielenosoitus, johon on ilmoittautunut sosiaalisessa mediassa jo kymmeniätuhansia ihmisiä.

Kun tieto tuomion lukemisesta levisi, myös uuden mielenosoituksen järjestäminen käynnistyi. Iltakuuden aikoihin tapahtumaan oli ilmoittautunut Facebookissa parin tunnin kuluessa yli 7 000 ihmistä.

Navalnyi itse pitää syytteitä rangaistuksena poliittisesta aktiivisuudestaan. Syytteen mukaan Navalnyi olisi varastanut lähes puoli miljoonaa euroa, minkä hän kiistää.

Syyttäjä vaatii Navalnyille kymmenen vuoden vankeustuomiota. Maanantaina ei ollut vielä varmaa, ilmoittaako tuomioistuin tiistaina vain Navalnyin syyllisyydestä tai syyttömyydestä vai ilmoitetaanko myös mahdollinen rangaistus.

Navalnyi, 38, on juristi, joka tuli tunnetuksi korruptiota vastustavana ja paljastavana bloggarina. Hän nousi joulukuussa 2011 alkaneiden Moskovan oppositiomielenosoitusten johtohahmoksi.

Navalnyista tuli Venäjän näkyvin oppositiojohtaja, ja hän on pyrkinyt myös Moskovan pormestariksi. Osalle liberaaleista moskovalaisista Navalnyin kansallismieliset ja siirtolaisuutta vastustavat näkemykset ovat kuitenkin olleet liikaa.

Vaikeudet alkoivat, kun Navalnyi jatkoi niin sanottujen luvattomien mielenosoitusten järjestämistä. Hän ehti jo saada poliittisena pidetyn kavallustuomion Kirovissa, jossa hän oli toiminut kuvernöörin neuvonantajana.

Helmikuusta alkaen Navalnyi on ollut kotiarestissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat