Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan lauttaturman uhriluku yhä epäselvä

Kaksi albanialaista kuoli hinaajassa köyden katkettua

Ulkomaat
 

Autolautta Norman Atlanticin tulipalon uhriluku on yhä hämärän peitossa. Kuolleeksi oli tiistaihin mennessä todettu yksitoista matkustajaa, mutta uhrien määrän pelättiin kasvavan.

Noin 40 matkustajaluetteloon kirjattua oli kadoksissa vielä tiistaina. On epäselvää, olivatko kaikki luettelon ihmiset laivalla lainkaan.

Kreikan korkein oikeus määräsi tiistaina tutkinnan onnettomuuden syystä.

Pelastettujen joukosta paljastuneiden salamatkustajien määrä antaa aihetta pelätä uhriluvun kasvavan, kertoi tapausta tutkiva italialainen syyttäjä Giuseppe Volpe uutistoimisto AFP:n mukaan.

Uhreja etsitään yhä merestä ja laivan palaneista osista. Lisäksi huolta herättää Albanian rannikolle ajautunut tyhjä pelastusvene.

Onnettomuus vaati tiistaina kaksi uutta uhria, kun albanialaiset merimiehet kuolivat tapaturmaisesti köyden katkettua heidän hinaajansa ja Norman Atlanticin väliltä.

Italian viranomaiset päättivät hinata turma-aluksen satamaan Albaniaan, koska sinne oli lyhin matka.

Norman Atlantic joutui merihätään sunnuntaina Välimerellä matkalla Kreikasta Italiaan, kun sen autokannella syttyi tulipalo. Laivalta pelastettiin 427 ihmistä.

Miehistön toimintaa ja aluksen turvavarustelua on arvosteltu, mutta italialainen kapteeni Argilio Giacomazzi kunnioitti perinteitä poistumalla laivasta vasta viimeisenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat