Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itsemurhapommittaja teki iskun Libyan parlamenttiin

Ulkomaat
 

Itsemurhapommittaja ajoi räjähteillä lastatun auton Libyan parlamentin istuntopaikkana toimivan hotellin porttia päin Tobrukissa tiistaina. Uutistoimisto AFP:n mukaan kahdeksantoista ihmistä haavoittui.

Isku on toistaiseksi vakavin Libyan kesäkuussa valittuun parlamenttiin kohdistunut hyökkäys. Parlamentti vaihtoi päämajansa Tobrukiin lähelle Egyptin rajaa elokuussa, kun turvallisuustilanne istuntopaikaksi alun perin valitussa Bengasissa huononi.

Parlamentti oli iskun aikaan koolla hotellin ensimmäisessä kerroksessa. Kolme parlamentin jäsentä sai vähäisiä vammoja lasinsirpaleista.

Libyassa ei ole ollut kunnollista hallitusta tai valtiokoneistoa sen jälkeen, kun länsimaiden tukemat kapinalliset kaatoivat diktaattori Muammar Gaddafin vuonna 2011. Entiset kapinallisryhmät taistelevat nyt toisiaan ja maan toimintakyvytöntä hallitusta vastaan.

Kimppu asejoukkoja ja islamistipoliitikoita on liittoutunut yhteen nimen Fajr Libya (Libyan aamunkoitto) alle. Tobrukissa istuva parlamentti tukee hallitusta, joka pakeni Baydan kaupunkiin Fajr Libyan vallattua pääkaupunki Tripolin.

Tiistaina Fajr Libyan asejoukot iskivät ilmasta käsin Sidran öljykenttää puolustavien hallitukselle uskollisten joukkojen kimppuun, AFP kertoi. Armeijan mukaan ilmavoimien hävittäjä tuhosi hyökkääjien helikopterin.

Fajr Libyan taistelijoilla on tukeva ote maan kolmesta tärkeimmästä kaupungista, Tripolista, Bengasista ja Misratasta. Viime viikkoina asejoukot ovat pyrkineet valtaamaan Sidran ja Ras Lanufin öljysatamat Libyan itäosassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat