Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räyhänationalistista rahvaan sankariksi

Ulkomaat
 

Moskovalaisen lakimiehen Aleksei Navalnyin, 38, nousu pääkaupungin liberaalin keskiluokan kapinapäälliköksi talven 2011–2012 mielenosoituksissa ei ollut mitenkään itsestään selvää.

Navalnyi liittyi liberaalin Jabloko-puolueen jäseneksi jo vuonna 2000, mutta vuonna 2007 hänet erotettiin kansallismielisten lausuntojensa vuoksi.

Navalnyille alkoi kertyä sankarin mainetta, kun hän tonki valtioenemmistöisten yritysten korruptiota ja julkaisi tuloksiaan blogissa. Viime vuosina Navalnyi onkin suututtanut koko joukon Venäjän eliittiä.

Kun Vladimir Putin ja Dmitri Medvedev ilmoittivat syksyllä 2011 tuolien vaihdosta, Navalnyi oli kapinan kärjessä. Hän rekisteröi vuonna 2012 oman Edistyspuolueensa ja osallistui seuraavana vuonna menestyksekkäästi Moskovan pormestarinvaaliin.

Mielenosoitukset, oikeudenkäynnit ja kotiaresti ovat lisänneet Navalnyin mainetta Venäjällä, vaikkei hänellä ole mitään asiaa tv:n valtakanaville. Navalnyin itseluottamus näyttääkin lisääntyneen ja ratsastus kansallismielisyydellä vähentyneen.

Navalnyi antoi silti lokakuussa radioasema Eho Moskvylle haastattelun, jossa hän puolusti Krimin miehitystä, vaikka myönsi, että niemimaa "kaapattiin" vastoin kansainvälisiä sääntöjä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat