Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin: Krimin miehitys isänmaanrakkautta

Venäjän presidentin nauhoitettu uudenvuodenpuhe lähetettiin ensin Kaukoidässä

Ulkomaat
 
Aleksei Druzhinin Ria NOvosti
Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui kansalle seisaaltaan.
Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui kansalle seisaaltaan. Kuva: Aleksei Druzhinin Ria NOvosti

Venäjän presidentti Vladimir Putin ylisti Krimin asukkaiden "veljellistä tukea" isänmaanrakkauden ilmentymänä vuotuisessa uudenvuodenpuheessaan.

Nauhoitettu puhe ajettiin ulos ensimmäisenä Kamtšatkan niemimaalla Venäjän kaukoidässä, kun vuosi vaihtui siellä keskiviikkona kello 15 Suomen aikaa.

"Luonnollisesti jokainen ajattelee nyt ensisijaisesti oman perheensä hyvinvointia", Putin sanoi viitaten Venäjän talousvaikeuksiin. Hän muistutti, että Venäjällä on edessään ensi vuonna vaikeita ratkaisuja. "Mutta tulevasta vuodesta tulee sellainen, jollaisen me siitä teemme."

"Isänmaanrakkaus on yksi kohottavimmista tunteista", Putin jatkoi. "Se ilmentyi täydessä mitassaan Sevastopolin ja Krimin veljellisessä tukemisessa, kun ne päättivät palata synnyinkotiinsa."

Venäjä valloitti Ukrainaan kuuluvan Krimin lähes verettömässä operaatiossa helmi-maaliskuussa ja liitti niemimaan itseensä maaliskuun 18. päivänä järjestetyn kansanäänestyksen jälkeen. Krimin liittyminen Venäjään ei ole saanut kansainvälistä tunnustusta.

Putin jatkoi onnittelemalla venäläisiä "yhtenäisyydestä, solidaarisuudesta, syvästä oikeudentunnosta, kunniasta ja oikeudenmukaisuudesta sekä peränantamattomasta valmiudesta puolustaa Venäjän etuja".

Krimin miehityksestä Putin siirtyi Sotšin olympialaisten saavutuksiin.

"Vielä muutama vuosi sitten Sotšin olympialaiset olivat vain haave. Mutta me emme vain järjestäneet kaikkien aikojen parhaita talviolympialaisia vaan myös voitimme ne. Tästä kuuluu ansio kaikille kansalaisille, sekä urheilijoille että heidän kannattajilleen."

Aiemmin uudenvuodenaattona Putin lähetti tervehdyksensä lukuisille valtionpäämiehille ympäri maailmaa. Yhdysvaltain presidentille Barack Obamalle lähettämässään tervehdyksessä Putin korosti Venäjän ja Yhdysvaltain tasaveroista roolia maailmassa.

Putin muistutti Obamaa ensi toukokuussa koittavasta voitonpäivän juhlasta, jolloin natsi-Saksan kukistumisesta tulee kuluneeksi 70 vuotta.

"Tämä historiallinen päivä muistuttaa Venäjän ja Yhdysvaltain vastuusta rauhan ja kansainvälisen vakauden säilyttämisessä, maiden ainutlaatuisesta roolista maailmanlaajuisten haasteiden ja uhkien kohtaamisessa."

Pekka Hakala HS
Moskova

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat