Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etuoikeutettujen Etonissa asuva hotellinomistaja: "Kaikki työ on arvokasta"

Hotellinomistajan on vaikea löytää osaavaa työväkeä

Ulkomaat
 
Mark Earthy
Hotellinomistaja Barbara France ei enää osallistu yrityksensä jokapäiväiseen pyörittämiseen. Hän pistäytyy silti mieluusti hotellilla läheiseltä maaseutuasunnoltaan.
Hotellinomistaja Barbara France ei enää osallistu yrityksensä jokapäiväiseen pyörittämiseen. Hän pistäytyy silti mieluusti hotellilla läheiseltä maaseutuasunnoltaan. Kuva: Mark Earthy

Bisnesnainen Barbara France muutti pittoreskiin Etoniin jo 1970-luvun alussa. Hänen nyt jo edesmenneellä miehellään oli ollut Lontoossa useita rakennusalan liiketoimia, mutta he halusivat kokeilla jotain uutta.

Pariskunta päätti ostaa Etonista hotellin.

"Rakennus oli aivan rapakunnossa, mutta kunnostimme sen ajan kanssa ja kovalla työllä", France kertoo hotellin ravintolassa. Tarjoilija tuo teetä, ja koristekukat tuoksuvat.

Työn tekeminen toistuu Francen puheessa moneen kertaan.

Hän pelkää, että Britannia on menossa rappiolle, sillä yhä useampi ei halua tehdä töitä. Nuoriso asuu pitkälti yli kaksikymppisiksi vanhempiensa luona. Tavalliset harjoittelupaikat kelpaavat harvoille.

"Kaikkea ei voi kuitenkaan saada valmiina, eikä kaikista voi tulla aivokirurgeja", France sanoo.

Omaan hotelli-ravintolaankin on vaikea löytää osaavaa väkeä.

"Kaikki työ on arvokasta, vaikka katuja lakaisisi. Itsekin kiitän aina kadunlakaisijaa, kun hän on tehnyt hyvää työtä."

Laiskuuden lisäksi Francea huolestuttavat maahanmuuttajat. Hänen omatkin juurensa ovat tosin muualla eli Saksassa.

Puheesta sitä ei huomaa. France on ollut tarkka ääntämyksensä kanssa aina siitä lähtien, kun johti alueen kauppakamaria ja piti paljon puheita.

"Minulla ei ole mitään ulkomaalaisia vastaan, ja Britanniaan kaikki ovat olleet aina tervetulleita. Nyt tämä maa on kuitenkin liian täynnä. Terveydenhuoltojärjestelmä on romahtamassa."

Maahanmuuton lisäksi häntä ärsyttävät EU ja sen turhat säännökset, jotka vaikeuttavat yrittäjän elämää. Nytkin ravintolan pitää alkaa listata kaikki annostensa raaka-aineet.

Konservatiivipuolue on aina ollut Francen ja hänen miehensä poliittinen koti. Yrittäjille se on kuulemma ainoa vaihtoehto. Työväenpuolue korottaisi vain veroja.

Francen mielestä kukaan ei saa olla Britanniassa nälkäinen tai kylmissään. Valtio ei voi silti tarjota pelkkää valmista:

"Kaikki lähtee kotoa."

Annamari Sipilä HS
Eton

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat