Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muukalaisvastainen liike kasvaa nopeasti Saksassa

Muslimeja vastustava Pegida-järjestö mobilisoi kannattajiaan uudelle marssille maanantaina

Ulkomaat
 

Saksassa muslimeja vastustava Pegida-liike yrittää mobilisoida jälleen ennätyksellisen osallistujamäärän maanantaiksi suunniteltuun mielenosoitukseen. Järjestön mielenosoituksessa oli joulukuun alussa 7 500 marssijaa ja viikkoa myöhemmin 17 500. Järjestöllä on Facebookissa jo yli 100 000 seuraajaa.

Liikkeen nousu on ollut nopeaa. Sen perusti 12-jäseninen ryhmä Dresdenissä lokakuussa. Kansalaisliikkeen nimi on suomeksi "patrioottiset eurooppalaiset länsimaiden islamisaatiota vastaan".

Uudenvuodenpuheessaan Saksan liittokansleri Angela Merkel tuomitsi ilmiön vahvasti, vaikka ei maininnutkaan Pegidaa nimeltä. Merkel vetosi saksalaisiin, jotta he eivät suostuisi Pegidan vieteltäviksi. Liikkeen johtaja Lutz Bachmann, 41, on saksalaislehtien mukaan tuomittu lukuisista rikoksista, kuten 16 murrosta, humalassa ja kortitta ajamisesta sekä kokaiinikaupasta. "Se, mistä emme täällä pidä, on talouspakolaiset, jotka pummaavat saksalaiselta järjestelmältä. Poliitikot Saksassa ovat tehneet kaiken väärin", Bachmann sanoi New York Times -lehdelle.

Merkelin huolta on lisännyt torstaina julkaistu mielipidekysely, jonka mukaan joka kahdeksas saksalainen osallistuisi Pegidan muslimien vastaiselle marssille, jos sellainen vain järjestettäisiin kotikulmilla.

Yhteiskunnallista painetta lisää sekin, että viime vuonna Saksaan tuli 200 000 turvapaikanhakijaa. Se on enemmän kuin missään muualla länsimaissa ja neljä kertaa enemmän kuin vuonna 2012.

Maanantaiselle mielenosoitukselle on luvassa ainakin yksi vastareaktio. Yksi Saksan kuuluisimmista maamerkeistä, Kölnin katedraali, aikoo sammuttaa valonsa muslimien vastaisen marssin vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat