Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Boko Haram valtasi tukikohdan Nigeriassa

Sadat nigerialaiset ovat paenneet rajaseudun taisteluja Tšadiin

Ulkomaat
 

Nigeriassa kauhua kylvävän islamistijärjestön taistelijat ovat vallanneet armeijan tukikohdan Koillis-Nigeriassa lähellä naapurimaa Tšadin rajaa.

Silminnäkijöiden mukaan Boko Haramin taistelijat valtasivat Baga-nimisen kaupungin lähellä olevan tukikohdan useita tunteja kestäneen tulitaistelun jälkeen, kertoi uutistoimisto AFP sunnuntaina.

Sadat ihmiset ovat paenneet islamistien hyökkäyksiä rajaseuduilta Tšadin puolelle.

Baga oli viimeinen hallituksen hallinnassa ollut kaupunki pohjoisen Bornon alueella, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Viime huhtikuussa kaupungissa käydyissä rajuissa taisteluissa Boko Haramin ja armeijan välillä kuoli lähes 200 ihmistä, ja satoja koteja poltettiin.

Boko Haramin lauantaina valtaamaa tärkeää tukikohtaa on käyttänyt Nigerian, Tšadin ja Nigerin sotilaista koostuva monikansallinen MNJTF-joukko. Se perustettiin alun perin kitkemään maiden rajat ylittävää rikollisuutta Tšadjärven alueella. Boko Haramin nousun jälkeen joukon toimenkuvaa laajennettiin islamistien vastaiseen taisteluun.

Islamilaisen valtion perustamista Pohjois-Nigeriaan ajava järjestö on terrorisoinut kaupunkeja ja kyliä lähes päivittäin. Se on myös laajentanut hyökkäyksiään naapurimaihin.

Lauantaina Boko Haramin taistelijoiden kerrottiin siepanneen uudenvuodenaattona 40 poikaa ja nuorta miestä niin ikään Bornon osavaltiossa. Myös järjestön viime keväänä sieppaamat yli 200 koulutyttöä ovat yhä kateissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat