Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisturisti saa hivin seksistä

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Suomalaiset matkailijat saavat hiv-tartuntoja Thaimaasta monin verroin enemmän kuin mistään muualta, ja tartunnat ovat lisääntyneet. Tähän on saattanut vaikuttaa matkailun lisääntyminen pitkällä aikavälillä. Tartunnat ovat kuitenkin lisääntyneet myös viime vuosina, vaikka Thaimaan-matkailu on hieman vähentynyt.

Viime vuonna 13 suomalaista sai Thaimaan-matkoillaan hiv-tartunnan. Määrä oli lähes viidesosa kaikista Suomen kansalaisista viime vuonna löydetyistä hiv-tartunnoista.

Viiden vuoden kuluessa uusia Thaimaan-tartuntoja on tullut yli 60.

Osalta Thaimaan-kävijöistä on ehkä unohtunut vuosikymmeniä jatkunut valistus suojaamattoman seksin riskeistä. Tilanteen korjaamiseksi Hiv-tukikeskus alkaa tänä vuonna valistaa Thaimaassa käyviä suomalaisia.

Suomalaisten suosimissa baareissa ja hotelleissa aletaan jakaa kondomipakkauksia, ja suomalaisturistien lukemiin lehtiin tulee hiv-valistusta.

Suomalaisille on tarkoitus tarjota myös käytännön apua, jos henkilö on esimerkiksi harrastanut suojaamatonta seksiä.

Thaimaasta tartuntoja saavat ylivoimaisesti eniten heteromiehet. He eivät välttämättä saa niitä vain ostetuista seksisuhteista, vaan joukossa saattaa olla pidempiä seurustelusuhteita, kertoo Hiv-tukikeskuksen toiminnanjohtaja Jukka Keronen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat