Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Libanon rajoittaa rajusti syyrialaisten maahan pääsyä

Libanon on ollut yksi tärkeimmistä pakomaista syyrialaisille

Ulkomaat
 

Libanon alkoi maanantaina vaatia viisumia maahan pyrkiviltä syyrialaisilta.

Libanon on ollut yksi eniten syyrialaispakolaisia vastaanottaneista maista yli kolme vuotta jatkuneen sisällissodan aikana. Libanonissa on ainakin 1,1 miljoonaa virallisesti rekisteröitynyttä syyrialaispakolaista. Määrä on suuri pienen Libanonin kestettäväksi, sillä sen oma väkiluku on noin 5,8 miljoonaa.

Libanon on varoittanut jo kuukausien ajan, ettei se kestä pakolaisista koituvaa painetta. Syyrialaisten maahan pääsyä rajoitettiin jo lokakuussa.

Nyt syyrialaisten on kerrottava rajalla vierailunsa syy ja pituus hakeakseen viisumia. Esimerkiksi turistiviisumin saamiseksi syyrialaisilla on oltava tuhannen dollarin varat ja hotellivaraus, kertoi uutistoimisto Reuters.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on pyytänyt Libanonilta selvennyksiä pakolaisten asemasta uusien sääntöjen tultua voimaan.

"Haluamme tietoa siitä, miten varmistetaan, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat pääsevät yhä maahan", sanoi UNHCR:n tiedottaja Ron Redmond Reutersille.

Libanonin sisäministeriön edustajan Khalil Jebaran mukaan syyrialaisia päästetään yhä maahan humanitaarisissa poikkeustapauksissa. Hän korosti kuitenkin, että Libanoniin tulijoiden määrää on rajoitettava kunnolla.

"On korkea aika rajoittaa syyrialaisten tuloa Libanoniin", Jebara sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan. "Heidän läsnäolonsa aiheuttaa turvallisuudelle ja taloudelle suuren taakan ja sosiaalisen paineen, jota infrastruktuurimme ei enää kestä."

Monet syyrialaiset ovat kuitenkin huolissaan Libanonin tiukentuneesta politiikasta. Osa pelkäsi perheenjäsentensä jäävän toiselle puolelle rajaa.

"Vaimoni on tällä hetkellä Turkissa ja pelkäämme, ettei hän pääse takaisin Libanoniin", yksi syyrialaisista sanoi nimettömästi uutiskanava Al Jazeeralle.

Uutiskanava Al Jazeeran mukaan uudet viisumivaatimukset koskettavat välittömästi eniten niitä syyrialaisia, jotka eivät ole virallisesti rekisteröityneet pakolaisiksi. Heitä on Libanonissa ainakin 300 000, arvioi Al Jazeera. Monet heistä ovat liikkuneet Syyrian ja Libanonin välillä sodan aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat