Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sodan murjoma Kabul sai huvipuiston lasten iloksi

Haluamme rauhaa, sanoo puistossa toimiva naisyrittäjä

Ulkomaat
 
Kabulissa Afganistanissa pääsee nykyään mustekalan kyytiin.
Kabulissa Afganistanissa pääsee nykyään mustekalan kyytiin.

Yli viiden miljoonan asukkaan Kabul Afganistanissa on saanut oman huvipuiston, kertoo uutistoimisto Reuters.

"Hymyjen tuomiseksi kansamme kasvoille päätimme rakentaa tämän puiston pääkaupunki Kabuliin lapsille ja asukkaille iloksi ja viihdytykseksi, milloin he vain haluavat. Kansamme ansaitsee tällaisen puiston", sanoo huvipuiston omistaja Almas Qasimi.

Afganistan on rutiköyhä maa, jota rasittaa pitkittynyt sotatila.

"Olemme väsyneitä itsemurhaiskuihin ja räjähdyksiin maassamme. Haluamme rauhaa, haluamme vakaan ja kehittyneen Afganistanin. Haluamme nähdä maan edistyvän kuten muutkin maailman maat", sanoo huvipuistossa kasvomaalauksia tekevä Latifa Jan.

Jan kertoo työskentelevänsä yrittäjänä huvipuistossa myös siksi, että haluaa osoittaa muille naisille, että hekin voivat tehdä töitä kodin ulkopuolella.

Vastarintaryhmät syrjäyttivät Afganistanin tiukan islamistisen talebanhallinnon loppuvuodesta 2001. Nato-johtoiset Isaf-joukot lopettivat kansainvälisen sotilasoperaation Afganistanissa vuodenvaihteeseen.

Afganistaniin on kansainvälisellä avulla koulutettu poliiseja ja tuomareita sekä rakennettu kouluja ja teitä. Isaf-joukkojen poistuttua Nato jatkaa maassa sotilaallista avustus- ja koulutusohjelmaa pienimuotoisemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat