Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakkaset uhkaavat Syyrian pakolaisia

Ulkomaat
 
Mohamed Azakir Reuters
Lapsi paleli keskiviikkona pakolaisleirillä Bekaan laaksossa.
Lapsi paleli keskiviikkona pakolaisleirillä Bekaan laaksossa. Kuva: Mohamed Azakir Reuters

Lähi-itään on ennustettu lähipäiviksi kovia pakkasia, myrskytuulia sekä lumisadetta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Keskiviikkona alueelle iski lumimyrsky. Lumentulo vaikeutti liikkumista, kun teitä jouduttiin sulkemaan Bekaan laaksossa, jossa on yli 400 000 syyrialaisen asuttama pakolaisleiri. Siellä useat pakolaiset ovat ilman suojaa ja polttopuita.

Syyrialalaismies sekä 9-vuotias poika kuolivat keskelle myrskyä vuoristossa Syyrian ja Libanonin rajalla.

Turkissa lumisade johti liikennekaaokseen useilla paikkakunnilla. Vakavin onnettomuus sattui Karabükissa, jossa koulubussi suistui tieltä. Onnettomuudessa kuoli yhdeksänvuotias poika ja loukkaantui 19 muuta ihmistä, kertoi Hürriyet Daily News-lehti.

AFP:n mukaan myös muissa liikenneonnettomuuksissa on loukkaantunut kymmeniä ihmisiä eri puolilla Turkkia.

Lentoyhtiö Turkish Airlines joutui tiistaina perumaan ainakin 44 lentoa. Peruutukset koskivat sekä kansainvälisiä että maan sisäisiä lentoja.

Lämpötilojen on ennustettu jo monta päivää putoavan poikkeuksellisen alas Turkissa. Esimerkiksi Istanbuliin odotetaan jopa 20 asteen pakkasta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Israelissa ja palestiinalaisalueilla ihmiset hamstrasivat kaupoissa ruokatarvikkeita ennen lumisateiden alkamista. Myös kaasu ja paloöljy vietiin käsistä, kun ihmiset valmistautuivat lämmittämään asuntojaan.

"Koko alueelta ei enää löydy lämmittimiä", sanoi eräs kauppias Jerusalemissa uutistoimisto Reutersille.

Jerusalemin heprealaisen yliopiston meteorologi Barry Lynn ennusti, että Jerusalemissa lunta sataa 25–60 sentin verran. Israelilaislehti Haaretzin mukaan lumisade voi jatkua Israelissa jopa perjantaihin asti.

Erityisen kurja tilanne on Gazan palestiinalaisalueilla, jossa monet asunnot ja infrastruktuuri tuhoutuivat kesällä sodassa.

Gazalaiset saavat sähköä vain kuudeksi tunniksi päivässä

"Ei sähköä, ei juotavaa vettä, ei jälleenrakennusta ja nyt vielä myrsky. Kansamme tarvitsee apua koko maailmalta", sanoi taksikuski Samir Ali Reutersille Gazan kaupungissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat