Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Air Asian turmakoneen pyrstö löytyi

Koneen peräosa on noin 30 metrin syvyydessä hautautuneena mutaan

Ulkomaat
 
AFP
Yhdessä vedenalasiessa kuvassa näkyy nurin päin oleva iso A-kirjain.
Yhdessä vedenalasiessa kuvassa näkyy nurin päin oleva iso A-kirjain. Kuva: AFP

Kadonneen Air Asia -matkustajakoneen pyrstö on löytynyt Jaavanmereltä, Indonesian etsintä- ja pelastusviraston päällikkö Bambang Soelistyo sanoi toimittajille keskiviikkona Jakartassa.

Pyrstö löytyi toissijaiselta etsintäalueelta, noin 30 kilometrin päässä paikalta, jossa etsinnät aloitettiin. Se on viranomaisten mukaan noin 30 metriä merenpinnan alla hautautuneena mutaan. Pyrstön uskotaan olevan vedessä ylösalaisin.

Indonesian viranomaiset julkaisivat tänään vedenalaisia kuvia, joiden uskotaan olevan kadonneesta koneesta.

Yhteen kuvissa näkyvistä kappaleista on maalattu kirjain A. Etsintöjä johtava Soelistyo on tänään vakuuttanut, että löydettyyn pyrstö on merkattu Air Asian tunnuksella.

Jaavanmeren yllä kadonneen lentokoneen etsinnöissä on ollut mukana lentokoneiden ja helikopterien lisäksi yli 30 laivaa. Pyrstön löysi Soelistyon mukaan ryhmä, johon kuului sukeltajia ja miehittämättömiä sukelluskoneita.

Koneen peräosassa sijaitsevat mustat laatikot, jotka ovat avainasemassa, kun lentoturman syitä selvitetään. Mustat laatikot tallentavat muun muassa ohjaamon keskustelut ja keräävät tietoa lennon kulusta.

Mustat laatikot lähettävät signaalia, joka helpottaa niiden löytämistä. Myrskyisä sää on kuitenkin häirinnyt paikannuslaitteiden käyttöä Jaavanmerellä.

Indonesian trooppisilla alueilla on meneillään sadekausi. Viranomaisten mukaan merenkäynnin sekoittama samea vesi on hankaloittanut etsintöjä.

Jo viikonlopun aikana viranomaiset kertoivat kaikuluotainhavainnoista, joiden perusteella meren pohjassa vaikutti olevan useampia suuria lentokoneen kappaleita.

Voimakkaan merenkäynnin takia sukeltajat eivät kuitenkaan pystyneet todentamaan havaintoja.

Airbus A320 -lentokone katosi sunnuntaina 28. joulukuuta matkalla Indonesian Surabayasta Singaporeen.

Koneen katoamishetken aikaan Jaavanmerellä oli Jakartan lennonjohdon mukaan myrskyisä sää. Lentokoneen kyydissä oli 162 matkustajaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat