Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian ulkoministeri haki tukea Helsingistä

Tuomioja: Emme puhuneet vapaasta liikkuvuudesta

Ulkomaat
 

Britannian ulkoministeri Philip Hammond vieraili torstaina Helsingissä osana kiertuettaan EU-maiden 28 pääkaupunkiin.

Britannian hallitus haluaa neuvotella maan EU-suhteen uusiksi, ja sitä varten se hakee tukea EU-mailta ja toivoo sitä etenkin pohjoisista maista. Britannian vaatimukset EU-suhteensa uusimisessa ovat jääneet epäselviksi.

Myöskään Hammond ei valottanut niitä valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa vaan tyytyi kehumaan keskusteluja rakentaviksi.

Suurin kiistakysymys on EU-kansalaisten vapaa liikkumisoikeus, jota moni EU-maa Suomi mukaan lukien pitää tärkeänä. Maahanmuutto huolestuttaa monia brittejä.

"Suomi ja Britannia ovat samaa mieltä monesta asiasta EU:n politiikassa. Uskomme kumpikin avoimiin markkinoihin, vapaakauppaan ja liberaaliin talouteen", Hammond sanoi.

"Meidän molempien mielestä niiden arvojen soveltaminen EU:hun on keino suojella asukkaitamme, luoda työpaikkoja ja luoda vaurautta seuraavalle sukupolvelle, jonka haluamme nähdä Euroopassa", Hammond sanoi.

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja ei kertonut HS:lle yksityiskohtia keskusteluista mutta sanoi, ettei hän puhunut Hammondin kanssa vapaasta liikkuvuudesta.

"He ovat ymmärtäneet tietyt perusasiat, mutta haluaisivat keskusteluista muiden maiden kanssa tuloksia, joilla voisivat perustella omia kantojaan", Tuomioja sanoi.

"Se ei ole uutinen, että he haluavat muutosta määritelmään, jonka mukaan EU on alati syvenevä liitto."

Britannian ulkoministeri Suomessa: Terroristit onnistuvat uudestaan
Britannian ulkoministeri Suomessa: Terroristit onnistuvat uudestaan
Suomessa vierailulla ollut Britannian ulkoministeri Philip Hammond ja ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) kommentoivat keskiviikkoista, terrori-iskuksi epäiltyä verilöylyä Pariisissa. Tuomioja sanoo, että valitettavasti terrorismi ei tunne rajoja. Hammond toteaa, että terroristit tulevat onnistumaan iskun toteuttamisessa jossakin vaiheessa myös Britanniassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat