Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA säästää ja leikkaa joukkojaan Euroopassa

Sotilaiden vähentäminen tuo 500 miljoonan dollarin säästöt vuodessa

Ulkomaat
 

Yhdysvallat vähentää joukkojaan Euroopassa ja sijoittaa niitä uusiin paikkoihin, puolustusministeriö Pentagon kertoi torstaina. Syynä ovat säästöt: vähennykset Euroopassa leikkaavat kuluja noin 500 miljoonaa dollaria vuodessa.

Puolustusministeri Chuck Hagel yritti esittää leikkaukset myönteisessä valossa sanomalla, että muutokset ovat välttämättömiä, jotta "voimme parhaiten tukea Nato-liittolaisiamme ja kumppaneitamme".

Suhteutettuna amerikkalaisten kokonaismäärään leikkaukset eivät ole dramaattisia. Yhdysvalloilla on yli 64 000 sotilasta Euroopassa, valtaosa Britanniassa, Italiassa ja Saksassa.

Reutersin mukaan Yhdysvallat lopettaa toimintansa Mildenhallin lentotukikohdassa Lontoon koillispuolella ja luovuttaa sen sekä 14 muuta tukikohtaa Euroopassa takaisin asemamaiden hallituksille. Amerikkalaissotilaiden määrä Britanniassa vähenee yhteensä noin 2 000:lla.

Yhdysvallat aikoo kuitenkin lisätä toiseen Britanniassa sijaitsevaan lentotukikohtaansa yli tuhat sotilasta myöhemmin tällä vuosikymmenellä.

Saksassa monet tukikohdat lakkautetaan, mutta amerikkalaisjoukkojen määrä nousee muutamalla sadalla. Osa nykyisin Saksaan sijoitetuista joukoista siirretään Italiaan. Azorien saarilla sijaitsevasta tukikohdasta kotiutetaan noin 500 amerikkalaista.

Puolustusministeriö Pentagon on toistuvasti pyytänyt kongressia säästämään Yhdysvalloissa sijaitsevista tukikohdista, joiden se arvioi olevan ylimiehitettyjä. Kongressi on kuitenkin kieltäytynyt. Poliitikoille on vaikea esittää leikkauksia kotikonnuillaan.

Jännitteet Venäjän ja EU:n välillä ovat kasvaneet Ukrainan sodan seurauksena. Yhdysvaltain Euroopan-joukkoja johtava kenraaliluutnantti Ben Hodges sanoi viime viikolla Reutersille, että amerikkalaisjoukkojen nykyinen määrä olisi syytä säilyttää Euroopassa, kunnes tilanne selkiytyy.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat