Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muslimimaat tuomitsivat hyökkäyksen

Monet haukkuivat iskua epäislamilaiseksi, Isis ylisti hyökkääjiä

Ulkomaat
 

Muslimijärjestöt ja -maat ovat tuominneet terrori-iskun laajasti.

Etulinjassa olivat Ranskan muslimit. Ranskan islamilainen neuvosto kutsui iskua jo keskiviikkona hyökkäykseksi vapautta ja demokratiaa vastaan, kertoi uutistoimisto AFP.

Kahdenkymmenen imaamin joukko kävi torstaina viemässä kukkia Charlie Hebdon toimituksen eteen.

Myös muslimienemmistöisten maiden johtajat tuomitsivat iskun kuorossa. Saudi-Arabia kutsui iskua pelkurimaiseksi ja todellisen islamin vastaiseksi, kertoi uutiskanava Al Arabiya.

Myös Jordanian, Egyptin, Algerian ja Marokon johtajat antoivat samankaltaisia lausuntoja.

Pakistan kutsui iskua terrorismiksi, vaikka profeetta Muhammedin loukkaaminen on maassa kielletty kuolemanrangaistuksen uhalla.

Monet uskonoppineet ilmaisivat pöyristystään. Muslimimaailman yksi johtavista teologisista yliopistoista al-Azhar kutsui iskua "rikolliseksi hyökkäykseksi". Uutistoimisto AFP:n haastattelussa yliopiston edustaja Abbas Shoman sanoi, ettei al-Azhar hyväksy väkivaltaa, vaikka se olisi vastaus muslimeille pyhien asioiden loukkaamisesta.

Twitterissä monet muslimit haukkuivat iskua ja julistivat sen olleen heidän uskontoaan vastaan. "Meidän uskontomme, arvomme ja islamilaiset periaatteemme on petetty ja tahrattu", sanoi tunnettu islamintutkija Tariq Ramadan Twitterissä.

Isku sai ylistystä sosiaalisessa mediassa ääri-islamisteilta, jotka ylistivät iskua kostoksi profeetta Muhammedin loukkaamisesta. Terroristijärjestö Isis kutsui hyökkääjiä sankareiksi.

Näin maailman johtajat reagoivat Pariisin iskuun
Näin maailman johtajat reagoivat Pariisin iskuun
Koostevideolla maailman johtavat poliitikot ja vaikuttajat reagoivat Charlie Hebdo -verilöylyyn. Yhdysvaltain presidentti muistuttaa, miksi Yhdysvaltojen on juuri nyt syytä seistä Ranskan rinnalla, Israelin Netanjahu korostaa terrorismin kitkemisen tärkeyttä. Mukana ovat myös Ranskan Hollande, oikeistojohtaja Le Pen sekä uskontokuntien edustaja, EU:n Juncker ja Schulz, Iso-Britannian Cameron ja Saksan Merkel, Italian Renzi sekä YK:n Ban Ki-moon.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat