Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sairaanhoitaja myönsi tappaneensa 30 potilasta

Saksalaismies ruiskutti teho-osaston potilaisiin lääkeainetta

Ulkomaat
 
Fabian Bimmer Reuters
Murhista syytetty mieshoitaja kätki kasvonsa oikeudenistunnossa joulukuussa.
Murhista syytetty mieshoitaja kätki kasvonsa oikeudenistunnossa joulukuussa. Kuva: Fabian Bimmer Reuters

Saksalainen 38-vuotias sairaanhoitaja on myöntänyt tappaneensa noin kolmekymmentä potilasta työskennellessään Delmenhorstin sairaalassa Pohjois-Saksassa. Teot ajoittuvat vuosiin 2002–2005, jolloin mies oli töissä sairaalan teho-osastolla.

Mieshoitaja on myöntänyt pistäneensä potilaisiin lääkeainetta, joka voi aiheuttaa vakavia sydämen rytmihäiriöitä.

Asia tuli ilmi torstaina Oldenburgin hovioikeudessa. Siellä käsitellään juttua, jossa sairaanhoitajaa syytetään kolmesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä.

Oikeuden kuulema asiantuntija kertoi miehen tunnustaneen hänelle 30 potilaan murhaa. Lisäksi tämä oli kertonut 60 murhayrityksestä, jotka eivät onnistuneet, kertoo Spiegel Online -verkkolehti.

Sairaanhoitaja on kertonut tekojensa motiiviksi, että hän on halunnut näyttää osaavansa elvyttää potilaat. Hoitaja halusi toimia samalla tavalla kuin ihailemansa lääkärit ja hoitajat.

Hän on lisäksi kertonut ruiskuttaneensa myöhemmin potilaisiin sydänlääkettä myös siksi, että oli pitkästynyt työpaikallaan.

Mies sai jo vuonna 2008 yli seitsemän ja puolen vuoden tuomion murhayrityksestä, mutta tekojen laajuus paljastui vasta torstaina.

Poliisi on perustanut tutkintaryhmän, joka käy läpi 174 kuolemantapausta pelkästään Delmenhorstin sairaalassa. Sairaanhoitaja on työskennellyt Delmenhorstin lisäksi Oldenburgissa sairaalassa, yhdessä vanhainkodissa ja vapaa-aikanaan ambulanssissa ensihoitajana.

Myös 38-vuotiaan miehen kanssa samaan aikaan Delmenhorstissa työskennelleitä seitsemää hoitajaa on epäilty laiminlyönneistä.

Lisäksi uhrien omaiset syyttävät jutun syyttäjiä huonosti tehdyistä tutkimuksista. Oldenburgin syyttäjänvirastossa on käynnissä sisäinen tutkinta. Kymmenen vuotta sitten tutkintaa johtaneet kaksi syyttäjää eivät enää ole viraston palveluksessa.

Tiina Rajamäki HS
Berliini

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat