Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nigerian verilöyly saattaa olla pahin ääri-islamistisen Boko Haramin historiassa

Ulkomaat
 

Nigerian ääri-islamistinen Boko Haram -liike on saattanut tappaa jopa 2 000 ihmistä viikon kestäneessä verilöylyssä Nigerian koillisosassa, kertovat viranomaiset ja ihmisoikeustarkkailijat.

Nigerian viranomaisten mukaan lähes koko 10 000 asukkaan Bagan kaupunki on ilmeisesti poltettu maan tasalle ja hyökkääjät kulkevat nyt lähikylissä jatkaen tappamista.

Jos ensitiedot osoittautuvat todeksi, kyseessä on Boko Haramin historian pahin verilöyly, sanoi ihmisoikeusjärjestö Amnesty International perjantaina.

Boko Haram hyökkäsi lauantaina 3. tammikuuta Bagan kaupunkiin ampuen kivääreillä ja kranaatinheittimillä. Vastassa oli vain heikosti aseistautunut siviilijoukkio.

"Boko Haramin terroristien tekemä verilöyly oli valtava", sanoi siviilijoukon tiedottaja Muhammad Abba Gava uutistoimisto AP:lle.

Hänen mukaansa taistelijat joutuivat luopumaan yrityksestä laskea ruumiita, koska niitä oli niin paljon. Useimmat uhrit ovat ilmeisesti olleet lapsia, naisia ja vanhuksia, jotka eivät pystyneet juoksemaan tarpeeksi kovaa karkuun, sanoi paikallishallinnon edustaja Nigerian hallituksen tiedotteen mukaan.

Tarkkoja tietoja tapahtumista syrjäisessä Bagan kaupungissa lähellä Tšadin rajaa ei ole pystytty vahvistamaan.

Lisäksi lauantaina ainakin 16 ihmistä sai surmansa ja yli 20 loukkaantui, kun noin 10-vuotias tyttö räjäytti itsensä vilkkaalla torilla Maidugurin kaupungissa. Ei ole varmaa, kytkeytyykö isku Boko Haramiin, mutta liike on käyttänyt naisia ja nuoria tyttöjä iskuissaan yhä useammin.

Jihadismia lietsova Boko Haram on terrorisoinut laajoja alueita Nigerian pohjoisosassa vuodesta 2009.

Sami Sillanpää HS
Johannesburg

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat