Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Air Asian turmakoneen mysteeri ratkeamassa

Sukeltajat uskovat paikantaneensa myös koneen toisen mustan laatikon

Ulkomaat
 

Air Asian turmakoneessa tapahtui todennäköisesti ennen veteen iskeytymistä painemuutos, jonka syynä saattoi olla räjähdys. Näin arvioi indonesialainen turvallisuusviranomainen uutistoimisto Reutersin mukaan maanantaina.

Tulkinta perustuu jäänteisiin, joita onnettomuuskoneesta on löydetty. Toisista lähteistä kuitenkin kiistettiin, että tutkinnassa olisi löytynyt tietoja räjähdyksestä.

Toinen Air Asian mustista laatikoista saatiin nostettua merestä maanantaina. Sukeltajat arvelevat paikantaneensa myös toisen mustan laatikon, mutta sitä ei ole vielä saatu nostettua, kertoi uutistoimisto AFP.

Indonesian Surabayasta Singaporeen matkalla ollut matkustajakone katosi joulukuun lopulla. Koneessa oli 162 ihmistä, joista 155 oli matkustajia.

Löydetty musta laatikko on koneen lentotietotallennin. Meren pohjassa on edelleen musta laatikko, joka sisältää äänitallentimen. Siihen ovat tallentuneet ohjaamokeskustelut, radiopuhelinliikenne sekä sisäpuhelimen ja kuulutuslaitteiden keskustelut.

Kun molempien tallentimien tiedot yhdistetään, voidaan todennäköisesti kertoa lento-onnettomuuden kulku hyvin tarkasti, kertoo Trafin ilmailutoimialan ylijohtaja Pekka Henttu. Hän pitää molempien tallentimien löytämistä ensiarvoisen tärkeänä, jotta onnettomuuden syistä voidaan tehdä johtopäätöksiä.

Tallentimien tietojen perusteella pystytään päättelemään tapahtumat yksityiskohtaisesti, Henttu sanoo. Tallentimista löytyvät tiedot muun muassa koneen liiketilasta, lentokorkeuksista ja nopeudesta.

"Koneen osien löytymisellä on oma merkityksensä, mutta niiden perusteella ei välttämättä saada selvyyttä, mistä koko tapahtumaketju on saanut alkunsa."

Henttu pitää hyvin epätodennäköisenä, että mustat laatikot olisivat tuhoutuneet.

"Nämä kestävät vettä, kovia iskuja ja tulipalonkin."

Merestä on tähän mennessä löytynyt 48 ihmisen ruumiit. Osan uhreista uskotaan olevan yhä koneen sisällä.

Koneen arvellaan haljenneen kahtia sen iskeytyessä veteen, kertoi etsintä- ja pelastustoimia johtava S. B. Supriyadi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Yksikään koneen matkustajista ei selvinnyt hengissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat