Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtava turvaoperaatio suojaa Ranskaa terrorismilta

Sotilaat ja poliisit jalkautuvat muun muassa turistikohteiden lähelle

Ulkomaat
 
Gonzalo Fuentes Reuters
Ranskalaissotilas turvasi juutalaiskoulun sisäänkäyntiä Pariisissa maanantaina. Tuhannet sotilaat ja poliisit valvovat myös juutalaissynagogia, liikenteen solmukohtia ja maan tärkeitä rakennuksia.
Ranskalaissotilas turvasi juutalaiskoulun sisäänkäyntiä Pariisissa maanantaina. Tuhannet sotilaat ja poliisit valvovat myös juutalaissynagogia, liikenteen solmukohtia ja maan tärkeitä rakennuksia. Kuva: Gonzalo Fuentes Reuters

Ranska sijoittaa ennennäkemättömät turvallisuusjoukot suojelemaan maan tärkeitä kohteita ja juutalaisia kouluja sekä synagogia. Tiistaista lähtien noin 10 000 sotilasta vartioi liikenteen solmukohtia, merkittäviä rakennuksia ja turistikohteita sekä partioi kaduilla. Lisäksi lähes 5 000 poliisia suojelee maan yli 700:aa juutalaista koulua.

"Uhka on yhä olemassa, ja meidän pitää suojella itseämme siltä. Tämä on maan sisäinen operaatio, joka jalkauttaa lähes yhtä monta miestä kuin meillä on operaatioissa ulkomailla", puolustusministeri Jean-Yves Le Drian sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Ranskan pääministeri Manuel Valls kertoi maanantaina, että poliisi jatkaa viime viikon terroristien todennäköisten rikoskumppanien etsimistä.

Hän sanoi myös, että hallitus on alkanut pohtia, miten hillitä kotimaassa tapahtuvaa ihmisten radikalisoitumista, joka voi johtaa terrorismiin.

Vallsin mukaan yksi mahdollinen tapa olisi eristää vangitut ääri-islamistit muista vangeista.

"Vankiloissa on paljon tehtävää. Se on etusijalla", hän sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Jo viime vuonna Ranska tiukensi terrorisminvastaisia lakejaan estääkseen kansalaisiaan matkustamasta ääri-islamistien riveihin Syyriaan ja Irakiin.

Paavi Franciscus kehotti maanantaina maailman muslimijohtajia tuomitsemaan uskonnon fundamentalistiset tulkinnat, jotka käyttävät Jumalan nimeä väkivallan oikeuttamiseen.

"Uskonnollinen fundamentalismi tuhoaa itse Jumalan ja tekee hänestä pelkän ideologisen tekosyyn jo ennen ihmisten tuhoamista kammottavalla tappamisella", Franciscus sanoi Reutersin mukaan.

Keskiviikkona ilmestyy satiirisen Charlie Hebdo -lehden seuraava numero.

Lehden toimitus oli ensimmäinen kohde viime viikon terrori-iskujen sarjassa, jossa kuoli 20 ihmistä kolme hyökkääjää mukaan lukien.

Kahden miehen tekemän lehti-iskun jälkeen kolmas mies ampui naispoliisin Etelä-Pariisissa ja otti panttivankeja juutalaisille suunnatussa košer-myymälässä Itä-Pariisissa. Poliisi ampui kaikki kolme epäiltyä terroristia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat