Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salaisen palvelun johto pannaan uusiksi USA:ssa

Kuusi apulaisjohtajaa saa lähteä. Syynä ovat virheet Obaman vartioinnissa.

Ulkomaat
 

Salaisen palvelun johtoa pannaan Yhdysvalloissa uusiksi viimeaikaisten virheiden takia.

Neljä Yhdysvaltain salaisen palvelun apulaisjohtajaa siirretään muihin tehtäviin ja kaksi lähtee eläkkeelle, The Washington Post -lehti kertoi keskiviikkona. Salaisen palvelun johtaja Julia Pierson sai potkut jo lokakuussa.

Mullistukset Yhdysvaltain presidentin ja varapresidentin henkeä vartioivassa salaisessa palvelussa johtuvat virheistä, joiden katsotaan vaarantaneen presidentti Barack Obaman turvallisuuden.

Vakavin tapaus sattui viime syyskuussa, jolloin veitsellä aseistautunut mies hyppäsi Valkoisen talon aidan yli ja pääsi talossa moneen huoneen läpi ennen kuin salaisen palvelun agentti otti hänet kiinni. Agentti ei ollut edes työvuorossa, vaan tuli sattumalta tunkeutujaa vastaan.

Syyskuussa aseistautunut ulkopuolisen turvallisuusyrityksen työntekijä pääsi samaan hissiin Obaman kanssa.

Vuonna 2011 salainen palvelu ei huomannut moneen päivään, että Valkoista taloa oli ammuttu autosta, ennen kuin siivooja löysi ulkoa luotien pudottamaa rappausta.

Muihin tehtäviin siirretään nyt salaisen palvelun keskeisistä tehtävistä eli suojelusta, tutkinnasta, teknisestä kehityksestä ja tiedostuksesta vastaavat apulaisjohtajat. Henkilöstöstä ja ammatillisesta vastuusta huolehtivat apulaisjohtajat jäävät eläkkeelle.

"Muutokset ovat välttämättömiä, jotta työtavat uudistuvat", salaisen palvelun vt. johtaja John P. Clancy sanoi The Washington Postille.

Salaisen palvelun kattojärjestö Kansallisen turvallisuuden ministeriö teetti viime kuussa raportin ongelmista. Raportin mukaan salainen palvelu kärsii huonosta hengestä ja johtamisesta.

Kongressin kuulusteluissa entinen johtaja Pierson antoi ymmärtää, että ongelmat johtuvat osittain säästöistä. Salaisen palvelun henkilökunnan määrä on laskenut parissa vuodessa yli 7 000:sta alle 6 600:aan.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat