Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhansia asuintaloja pyyhkiytyi kartalta

Satelliittikuvat paljastavat Boko Haramin iskujen tuhoisuuden Nigeriassa

Ulkomaat
 
Amnesty International
Ylempi satelliittikuva on otettu Doro Bagan kylästä Nigeriassa 2. tammikuuta. Alempi samasta kohtaa Boko Haramin iskun jälkeen 7. tammikuuta. Suurennoksessa näkyy rakennusten tuhoja. Elävä kasvillisuus näkyy punaisena.
Ylempi satelliittikuva on otettu Doro Bagan kylästä Nigeriassa 2. tammikuuta. Alempi samasta kohtaa Boko Haramin iskun jälkeen 7. tammikuuta. Suurennoksessa näkyy rakennusten tuhoja. Elävä kasvillisuus näkyy punaisena. Kuva: Amnesty International

Torstaina julkaistut satelliittikuvat todistavat ääri-islamistisen Boko Haram -liikkeen tekemien tuhojen laajuuden Nigerian koillisosassa.

Satelliittikuvat Bagan ja sen naapurikylän Doron Bagan tuhoista julkaisi ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

"Kuvien perusteella tuhon on täytynyt olla katastrofaalista näissä kahdessa kaupungissa. Toinen kaupungeista lähes pyyhkiytyi kartalta neljässä päivässä", sanoo Nigeria-tutkija Daniel Eyre Amnestyn tiedotteessa.

Jihadistijärjestö Boko Haram hyökkäsi tammikuun alussa Bagan kaupunkiin ja sen lähialueille. Doron Baga sijaitsee muutaman kilometrin päässä Bagasta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan hallituksen joukkojen ja Boko Haramin väliset taistelut jatkuivat Nigerian koillisosissa keskiviikkona. Nigerian armeijan mukaan Boko Haramin iskuissa Bagan alueelle on kuollut 150 henkeä. Toisissa arvioissa uhrien määräksi on arvioitu jopa kaksituhatta.

Amnesty kuvaa tuhoja "katastrofaalisiksi".

Amnestyn mukaan satelliittikuvista käy selväksi, että kahdessa kaupungissa tuhottiin tai vaurioitettiin 3 700 rakennusta.

Bagassa tuhottiin, vaurioitettiin tai poltettiin noin 620 rakennusta ja Doron Bagassa vastaava luku on noin 3 100.

Amnestyn mukaan monet kalastusveneet ovat myös kadonneet uusista satelliittikuvista, jotka otettiin iskujen jälkeen 7. päivä tammikuuta. Tämä tukee silminnäkijöiden kertomuksia joukkopaosta, Amnesty sanoo.

Tuhotut kylät sijaitsevat Tšadjärven rannalla. Alueelta on paettu rajan yli Tšadiin sekä Nigerian muihin osiin.

Amnestyn mukaan kyse on kaikkein tuhoisimmasta Boko Haramin tekemästä iskusta tähän mennessä.

"Tämä oli harkittu hyökkäys siviilejä vastaan, joiden koteja, sairaaloita ja kouluja on poltettu raunioiksi", Eyre sanoo.

Viisikymppinen silminnäkijä kertoi tapahtumista Bagassa Amnestylle. Boko Haramin taistelijat olivat löytäneet miehen piilosta Bagassa ja pitäneet häntä vangittuna Doron Bagassa neljä päivää.

"He tappoivat hyvin monia. Näin arviolta sata tapettua. Juoksin pusikkoon. Kun juoksimme, he jatkoivat ampumista ja tappamista", mies kertoi.

175 miljoonan asukkaan Nigeriassa on tarkoitus järjestää presidentinvaalit ensi kuussa.

Kristityn presidentin Goodluck Jonathanin johtama hallitus ei ole kyennyt palauttamaan rauhaa maan pohjois- ja koillisosiin, joiden asukkaista valtaosa on muslimeja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat