Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis lietsoi terrori-iskuja syyskuussa

Ulkomaat
 
Antti Ämmälä Tuomo Pietiläinen

Maailmalla on tapahtunut useita terrori-iskuja sen jälkeen, kun ääri-islamilainen Isis-järjestö kehotti viime syyskuussa kannattajiaan tekemään iskuja Kanadaa, Australiaa, Eurooppaa ja erityisesti Ranskaa vastaan.

Lokakuu 2014

Asemies tappoi Kanadan Ottawassa sotamuistomerkillä päivystäneen sotilaan ja jatkoi ammuskelua läheisessä parlamenttitalossa. Vain kaksi päivää ennen Ottawan iskua kanadalaismies oli ajanut sotilaan kuoliaaksi Montrealin lähellä. Molempiin iskuihin liittyi sama länsimaissa pelätty uhkakuva: epäillyt olivat islamiin kääntyneitä ja radikalisoituneita oman maan kansalaisia, jotka eivät olleet käyneet esimerkiksi Syyriassa tai Irakissa taistelemassa.

Joulukuu 2014

Australian Sydneyssä sieppaaja piti yli 16 tuntia panttivankeja, jonka jälkeen poliisi teki rynnäkön kahvilaan. Mies surmasi kaksi ihmistä kahvilassa ja kuoli itse poliisin luoteihin.

Panttivankeja kahvilassa ottanut mies oli 50-vuotias iranilaistaustainen pakolainen, joka käytti jihadistien tunnuksia.

Tammikuu 2015

Radikaali-islamistit tappoivat Ranskassa kolmen päivän aikana 17 ihmistä, joukossa maan tunnetuimpia pilapiirtäjiä, poliiseja ja neljä juutalaista. Veljekset Saïd ja Chérif Kouachi olivat Ranskan kansalaisia, joilla oli yhteyksiä terroristiverkosto al-Qaidaan. Panttivankeja kosher-kaupassa ottanut ranskalainen Amedy Coulibaly vannoi Isiksen nimeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat