Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Israel yrittää viedä rahoitusta rikostuomioistuimelta

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Israel yrittää saada Kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n jäsenmaita lopettamaan tuomioistuimen rahoittamisen. Syynä on ICC:n päätös tutkia palestiinalaisalueilla mahdollisesti tehtyjä sotarikoksia.

"Vaadimme ystäviämme Kanadassa, Australiassa ja Saksassa yksinkertaisesti lopettamaan rahoituksen", Israelin ulkoministeri Avigdor Lieberman sanoi Israelin radiolle uutistoimisto Reutersin mukaan.

"Tämä elin ei edusta ketään. Se on poliittinen elin. – – On aika lailla muitakin maita – olen jo käynyt puhelinkeskusteluja tästä – joiden mielestä tämän elimen olemassaololle ei ole mitään oikeutusta."

ICC ilmoitti perjantaina tutkivansa "itsenäisesti ja puolueettomasti" rikoksia, joita on saattanut tapahtua 13. kesäkuuta 2014 lähtien. Heinä-elokuussa käydyssä sodassa Israelin ja Gazaa hallitsevan islamistisen Hamas-järjestön välillä kuoli yli 70 israelilaista ja yli 2 100 palestiinalaista.

Tutkintapäätöstä edelsi palestiinalaishallinnon päätös hakea ICC:n jäseneksi. Jäsenyys astuu voimaan huhtikuun alussa. Israel ei ole ICC:n jäsenvaltio.

Palestiinalaiset heittivät Kanadan ulkoministerin John Bairdin autosaattuetta kananmunilla Ramallahissa Länsirannalla sunnuntaina, kertoi uutistoimisto AFP. Jerusalemiin lähdössä ollut Baird sai mielenosoittajien vihan niskaansa, koska hän moitti palestiinalaishallinnon päätöstä liittyä ICC:n jäseneksi ja ICC:n päätöstä aloittaa alustava tutkinta palestiinalaisalueilla mahdollisesti tehdyistä sotarikoksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat