Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Libyan armeija ja kapinalliset aselepoon

Kapinaparlamentti suostuu neuvottelemaan vain kotimaassa

Ulkomaat
 

Libyan taistelujen kumpikin pääosapuoli on julistanut aselevon. Vaaleilla valittua Tobrukin-parlamenttia puolustava armeija kertoi päätöksestään sunnuntaina. Tripolissa kokoontuvaa kapinaparlamenttia puolustavat asejoukot tekivät samoin jo perjantaina.

Armeija tosin tarkensi, että se ei keskeytä operaatiotaan terroristeiksi kutsumiaan ääri-islamisteja vastaan, kertoi uutistoimisto AFP. Taistelut siis jatkuvat ainakin Bengasissa. Libyan toiseksi suurinta kaupunkia hallitsee osittain äärijärjestö Ansar al-Sharia, joka ei tue kumpaakaan kilpailevista parlamenteista.

Kapinaparlamentti päätti sunnuntaina, että se osallistuu YK:n vetämiin rauhanneuvotteluihin ainoastaan, jos ne pidetään Libyassa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan tarkempi paikkaehdotus on lounainen Ghatin kaupunki Algerian rajan tuntumassa.

Viime viikolla Genevessä käydyissä neuvotteluissa sovittiin, että osapuolet yrittävät muodostaa Libyalle yhteisen hallinnon.

Sopimuksen merkitys on kuitenkin toistaiseksi mitätön, koska kotiin jääneen kapinaparlamentin puolesta puhuivat vain sen liittolaisina taistelevien asejoukkojen edustajat.

Libyan diktaattori Muammar Gaddafi syrjäytettiin vuonna 2011, minkä jälkeen maa on ajautunut kilpailevien hallintojen ja aseryhmien väliseen sotatilaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat