Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Belgian jahtaama terroristiepäilty vältti pidätyksen

Ulkomaat
 

Belgiassa paljastetun terroristiryhmän epäilty johtaja on yhä vapaalla jalalla. Viranomaiset olettivat miehen piileskelevän Kreikassa, mutta häntä ei saatu kiinni pidätyksissä, jotka Kreikan poliisi teki lauantaina Ateenassa. Asia varmistui dna-testien avulla.

"Edellisillan pidätyksissä ei onnistuttu nappaamaan oikeaa henkilöä. Etsimme häntä yhä aktiivisesti", Belgian oikeusministeri Koen Geens kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Valtion syyttäjänvirasto kertoi ensin, että Ateenassa pidätetyillä ei ole yhteyttä Belgian-ryhmään, mutta lopulta se pyysi toisen pidätetyn luovuttamista mahdollisen yhteyden perusteella.

Belgialaisten tiedotusvälineiden mukaan terroristiryhmän epäilty johtaja on marokkolaistaustainen Belgian kansalainen Adbelhamid Abaaoud, 27, joka on taistellut ääri-islamistisen Isis-järjestön joukoissa Syyriassa. Viranomaiset ovat tunnistaneet Abaaoudin Isisin julkaisemalta videolta ajamassa autoa, jonka kyydissä on joukkohautaan kuljetettavia ruumiita.

Belgian hollanninkielinen tv-kanava VTM kertoi, että Abaaoud oli soittanut Ateenasta belgialaispoliisin tappaman terroristiepäillyn veljelle.

Belgian poliisi ampui kaksi ihmistä ratsiassa epäiltyjen asuntoon Verviers'n kaupungissa torstai-iltana. Poliisi pidätti suuroperaatiossa 13 ihmistä, joista viittä syytetään kuulumisesta terroristiryhmään. Poliisi uskoo ryhmän suunnitelleen iskua poliisiasemille.

Poliisi toteutti operaationsa viikko sen jälkeen, kun ääri-islamistiset terroristit tappoivat 17 ihmistä Pariisissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat