Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epäily: Boko Haram vei taas kymmeniä lapsia

Tšadista saapui sotilaita auttamaan Kamerunia

Ulkomaat
 

Islamistitaistelijat tappoivat kolme ja sieppasivat noin 80 ihmistä kylistä Kamerunin pohjoisosassa, kertoivat viranomaiset sunnuntaina. Arvio siepattujen määrästä oli hyvin epävarma. Sieppaajia epäiltiin terroristijärjestö Boko Haramin jäseniksi, jotka tulivat Kameruniin rajan yli Nigeriasta.

"Ensimmäisten tietojemme mukaan siepatuiksi joutui noin 30 aikuista, suurin osa paimenia, ja 50 tyttöä ja poikaa, 10–15 vuotiasta", Kamerunin armeijan edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille. Hänen mukaansa armeijan sotilaat kävivät tulitaistelua sieppaajia vastaan parin tunnin ajan.

Sunnuntain sieppaus oli suurimpia sen jälkeen, kun Boko Haram levittäytyi viime vuonna Nigeriasta Kamerunin puolelle. Tunnetuin yksittäinen sieppaus on 276 tytön vieminen koulusta Chibokissa Nigeriassa huhtikuussa 2014. Boko Haram on tappanut tuhansia, pelkästään tammikuun alussa Bagan kaupungissa arviolta 2 000 ihmistä.

Kamerun on lähettänyt rajaseudulle tuhansia sotilaitaan, ja sunnuntaina alueelle saapui auttamaan joukko sotilaita läheisestä Tšadista.

Boko Haramin tavoitteena on luoda islamilainen valtio Pohjois-Nigeriaan, mutta sen terrori on levinnyt myös naapurimaiden Kamerunin, Tšadin ja Nigerin rajaseuduille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat