Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan maaseudulta löytyi ainutlaatuinen autokokoelma

Löydön kallein Ferrari on yli 10 miljoonan euron arvoinen

Ulkomaat
 
Artcurial
Unohdetussa autokokoelmassa on kymmenittäin arvomerkkien vanhoja malleja. Autot myydään huutokaupassa Pariisissa.
Unohdetussa autokokoelmassa on kymmenittäin arvomerkkien vanhoja malleja. Autot myydään huutokaupassa Pariisissa. Kuva: Artcurial

Kun huutokauppatalo Artcurialin työntekijät astuivat syrjäiselle maatilalle Länsi-Ranskassa viime syyskuussa, he eivät olleet uskoa silmiään. Taivasalla ja rapistuneiden katosten alla makasi kymmenittäin harvinaisia Ferrareita, Maserateja, Bugatteja ja muita arvoautoja.

"Se oli tunteellinen sokki, kun löysimme uskomattomia malleja ja ikonisia merkkejä. Se oli jotain metallisen hautausmaan ja museon väliltä", kuvailee Pierre Novikoff, toinen löytäjistä, yhtiön tiedotteessa.

Autoista harvinaisin makasi pölyn ja paperipinojen peittämänä. Auto oli vuoden 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spyder, joita on valmistettu Artcurialin mukaan vain 37 kappaletta.

Kolmen viikon kuluttua Pariisissa järjestettävässä huutokaupassa Ferrarin myyntihinnan arvioidaan nousevan 9,5–12 miljoonaan euroon.

Alun perin autot kuuluivat rekkoja valmistaneelle yrittäjälle Roger Baillonille, joka joutui myymään osan kokoelmasta 1970-luvulla. Jäljelle jäi 60 autoa.

Baillonin poika Jacques Baillon ei sanomalehti New York Timesin mukaan ymmärtänyt kokoelman arvoa, ja autot jäivät rapistumaan. Kun Jacques Baillon kuoli, hänen lapsensa päättivät panna autot myyntiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat