Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU harkitsee televisio-ohjelmien tekoa venäjäksi

EU-maat eivät ole yhtä mieltä siitä, miten vastata Venäjän levittämään propagandaan

Ulkomaat
 

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) mukaan EU aikoo koota työryhmän pohtimaan sitä, miten unioni voisi vastata Venäjän levittämään propagandaan.

Tuomiojan mukaan ulkoministerit hyväksyivät ajatuksen asiaa pohtivan ryhmän kokoamisesta maanantaina Brysselissä.

EU-maat ovat jakaantuneet sen suhteen, miten Euroopan pitäisi vastata Venäjän propagandaan. Britannia, Tanska, Viro ja Liettua ovat ehdottaneet yhteisen venäjänkielisen tv-kanavan perustamista. Tuomioja ei kannata EU:n propagandakanavaa.

"Asiantuntijaryhmän perustaminen ei varmaankaan johda mihinkään eurooppalaiseen radio- tai televisioasemaan mutta sen sijaan siihen, että olisi yhteistoimin enemmän myös venäjänkielistä ohjelmatarjontaa", Tuomioja sanoi Brysselissä, jossa hän osallistui EU:n ulkoministereiden kokoukseen.

EU:n yhteisen ulkopolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini lupasi kokouksen jälkeen, että ajatuksia konkreettisista seuraavista askeleista esitetään "lähiviikkoina". Jo esitettyjä ajatuksia ja niiden toteuttamiskelpoisuutta punnitaan parhaillaan, Mogherini sanoi.

Monet EU-maat pitävät ongelmana sitä, että niiden venäläisvähemmistöt seuraavat lähinnä venäläisiä televisiokanavia.

Tuomiojan mukaan ongelma on siinä, että vaikka monien maiden paikalliset tv-kanavat lähettävät venäjänkielisiä uutisia, muun ohjelmatarjonnan vähyys saa katsojat venäläisen median äärelle.

"Se on vähän niin, että venäläiset, niin kuin muutkin, katsovat niitä kanavia, joissa on parhaat saippuaoopperat."

EU-maiden ulkoministerit keskustelivat kokouksessaan neljä tuntia EU:n Venäjän-suhteista. Keskustelun pohjana toimi Mogherinin viime viikolla julkisuuteen vuotanut paperi. Se synnytti kohun, sillä sen katsottiin suhtautuvan liian myönteisesti Venäjään. Mogherini korosti tiedotustilaisuudessa, ettei EU aio muuttaa Venäjän-politiikkaansa.

Venäjän lisäksi ulkoministerit käsittelivät myös sitä, mitä EU-maat voivat tehdä terrorismin torjumiseksi. Mogherinin mukaan tietojenvaihtoa ja yhteistyötä Välimeren maiden ja arabimaiden kanssa on lisättävä.

Tuomiojan mukaan yhteistyö Turkin kanssa olisi tärkeää siitä syystä, että suuri osa Euroopasta Syyriaan tai Irakiin lähtevistä taistelijoista kulkee juuri Turkin kautta.

Virve Kähkönen HS
Bryssel

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat