Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaiseen uimahalliin avataan sukupuolineutraali pukuhuone

Ulkomaat
 
Sundbybergin kaupunki
Sundbybergin uimahallin lastenallas. Samaan halliin avataan ensi viikolla sukupuolineutraali pukuhuone.
Sundbybergin uimahallin lastenallas. Samaan halliin avataan ensi viikolla sukupuolineutraali pukuhuone. Kuva: Sundbybergin kaupunki

Ruotsissa avataan uimahalli, joka on suunniteltu myös seksuaalivähemmistöjä silmälläpitäen. Seksuaalivähemmistöystävälliseksi määritelty uimahalli sijaitsee Sundbybergin kunnassa Tukholman lähellä.

Halli avataan laajennustöiden jälkeen yleisölle ensi viikon lauantaina. Asiasta kertoo The Local -julkaisu.

Uimahallissa on remontin jälkeen naisten ja miesten pukuhuoneiden lisäksi sukupuolineutraali alue vaatteiden vaihdolle. Se tekee kunnan virkamiesten mukaan hallista seksuaalivähemmistöille sopivan.

Sukupuolineutraalilla alueella on mahdollisuus vetäytyä pukeutumaan yksityisiin pukukoppeihin. Näin esimerkiksi transsukupuolisten ihmisten ei tarvitse valita naisten ja miesten pukuhuoneen väliltä.

Tämä mahdollistaa myös esimerkiksi kehitysvammaisten asiakkaiden vastakkaista sukupuolta olevien avustajien päästä pukuhuoneeseen asti auttamaan. Lisäksi uimahallia suositellaan kaikille, joiden on esimerkiksi uskonnollisten syiden vuoksi vaikea riisuutua muiden ihmisten nähden.

"Tämä on tarkoitettu ihan kaikille", Sundbybergin kaupungin lehdistöpäällikkö Fredrik Richard sanoi The Localille perjantaina.

"Kaikki eivät tunne oloaan mukavaksi uima-altailla ja urheilupaikoissa. Toivon mukaan tämä tuo heille enemmän valinnanvaraa."

Samassa kaupungissa on myös seksuaalivähemmistöille suunnattu kirjasto.

Ruotsissa on jo vuosia pyritty parantamaan seksuaalivähemmistöjen asemaa. Esimerkiksi joissakin kouluissa on kolmas pukuhuone oppilaille, jotka eivät halua käyttää sukupuolen mukaan määriteltyjä pukuhuoneita.

Lisäksi Ruotsissa on kehitetty sukupuolineutraali persoonapronomini "hen" poikaan tai tyttöön viittaavien persoonapronominien "han" ja "hon" lisäksi.

Juttua oikaistu la 24. 1. klo 8.57 ruotsin persoonapronominien osalta. Aiemmin jutussa väitettiin myös virheellisesti, että Sundbybergin uimahalli olisi suunnattu erityisesti seksuaalivähemmistöille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat