Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK:n operaatio käynnistyi 1978

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

YK:n rauhanturvaoperaatio Unifilin tehtävänä on valvoa äärimmäisen jännittynyttä Israelin ja Libanonin rajaseutua.

YK käynnisti operaation jo vuonna 1978. Tuolloin joukkojen tehtävänä oli valvoa Israelin vetäytymistä sen miehittämiltä alueilta Libanonista.

Vuonna 2006 käydystä sodasta lähtien rauhanturvaajien keskeinen tehtävä on ollut tarkkailla, että shiiajärjestö Hizbollahin ja Israelin välille ei syty uusia yhteenottoja.

Syyrian sisällissota on kiristänyt jännitteitä tulenaralla alueella entisestään.

Tällä hetkellä operaatiossa on yli 10 230 rauhanturvaajaa 37 eri valtiosta.

Suomalaisia operaatioon osallistuu 350. Suomalaiset ovat osa 500 hengen vahvuista irlantilais-suomalaista pataljoona.

Suomalaiset rauhanturvaajat ovat palvelleet Unifilissa nyt vuodesta 2012 lähtien. Edelliset kerrat olivat vuosina 1982–2001 ja 2006–2007.

Puolustusvoimien mukaan YK:n rauhanturvaoperaatiossa on vuosikymmenten saatossa kuollut yksitoista suomalaista rauhanturvaajaa. Lisäksi vuonna 2006 suomalainen ja kolme muuta sotilastarkkalijaa kuoli Israelin tekemässä ilmaiskussa YK:n tukikohtaan. He palvelivat YK:n Untso-operaatiossa.

Oikaisu: Jutussa kerrottiin ensin virheellisesti, että Unifil-operaatiossa olisi kuollut yksi suomalainen sotilastarkkailija vuonna 2006. Etelä-Libanonin rauhanturvaoperaatiossa on kuitenkin kuollut puolustusvoimien mukaan yksitoista rauhanturvaajaa. Vuonna 2006 kuollut suomalainen sotilastarkkailija palveli YK:n Untso-operaatiossa, ei Unifilissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat