Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina nousi toiseksi suurimmaksi sähköautomaaksi

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Sähköautojen valmistus ja myynti ovat Kiinassa vahvassa nousussa. Marraskuussa Kiinassa valmistettiin kymmenisen kertaa niin paljon sähköautoja ja ladattavia hybridiautoja kuin marraskuussa vuotta aiemmin, kertoi uutistoimisto Xinhua.

Sähköautoja myytiin viime vuonna noin 75 000, ilmenee Kiinan autonvalmistajien liiton tilastoista. Määrä oli yli kolminkertaistunut edellisestä vuodesta, mutta se on silti vähän.

Kaikkiaan autoja myytiin Kiinassa viime vuonna yli 23 miljoonaa.

Sähköautoja ostavat etenkin korkeasti koulutetut ihmiset, joilla on vahva ympäristötietoisuus, sanoo BAIC-autoja myyvän pekingiläisen autoliikkeen johtaja Yang Guangyun.

Nykyisillä myyntiluvuillaan Kiina on maailman toiseksi suurin sähköautojen markkina-alue Yhdysvaltojen jälkeen. Yhdysvalloissa myytiin viime vuonna noin 120 000 sähköautoa tai ladattavaa hybridiä. Myynti on sielläkin yhä kasvussa.

Insideevs-verkkosivuston keräämien tietojen mukaan koko maailmassa myytiin viime vuonna runsaat 280 000 sähköautoa tai ladattavaa hybridiä.

Sähköautojen ympäristöystävällisyys riippuu siitä, miten niihin tuotetaan sähkö. Sähköauto aiheuttaa enemmän terveyshaittoja kuin polttomoottoriauto, jos sähkö tehdään polttamalla hiiltä, totesi joukko Minnesotan yliopiston tutkijoita joulukuussa julkaistussa tutkimuksessa.

Sen mukaan sähköauto on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, jos sähkö tuotetaan tuuli-, vesi- tai aurinkovoimalla.

Kiina tuottaa noin 80 prosenttia tarvitsemastaan sähköstä hiilivoimalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat