Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kerry: Yhdysvallat päättää pian aseavusta Ukrainalle

Myös Merkel ja Hollande vierailivat torstaina Kiovassa

Ulkomaat
 
John Kerry
John Kerry

Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry vieraili Kiovassa torstaina ja tapasi Ukrainan pääministerin Arseni Jatsenjukin. Kerryn mukaan presidentti Barack Obama tekee pian päätöksen siitä, antaako Yhdysvallat aseapua Ukrainalle taistelussa separatisteja vastaan. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Kerryn mukaan Yhdysvallat ei halua sotilaallista ratkaisua, mutta yksipuolinen rauhakaan ei tule kyseeseen.

Ajatus aseavusta on kiristänyt ilmapiiriä idän ja lännen välillä. Moskova pitäisi mitä tahansa Yhdysvaltojen Ukrainalle antamaa aseapua uhkana Venäjän turvallisuudelle, sanoi Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Aleksandr Lukaševitš torstaina Reutersille.

Se, millä Yhdysvallat yrittää painostaa Moskovaa neuvottelupöytään, voi Moskovan näkökulmasta näyttää siltä, että länsi yrittää puuttua konfliktiin, huomautti saksalaislehti Der Spiegel.

Kerry vaati torstaina Moskovalta välitöntä tulitaukoa muutenkin kuin paperilla.

"Haluamme diplomaattista ratkaisua, mutta emme voi sulkea silmiämme panssareilta, jotka ylittävät Venäjän rajan", Kerry sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Lukaševitš taas syytti Kiovaa massatuhoaseiden kaltaisten aseiden käyttämisestä Itä-Ukrainassa. Hän oli lisäksi huolestunut Puolan ja Liettuan suunnitelmista muodostaa rauhanturvajoukkoja yhdessä Ukrainan kanssa.

Myös Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti François Hollande vierailivat torstaina Kiovassa ja tapasivat Ukrainan presidentin Petro Porošenkon keskustellakseen Ukrainaa koskevasta uudesta rauhansuunnitelmasta.

Perjantaina he tapaavat Venäjän presidentin Vladimir Putinin Moskovassa. Rauhansuunnitelman sisällöstä tihkui niukasti tietoa julkisuuteen.

Kerry sanoi tukevansa Saksan ja Ranskan aloitetta. Hän sanoi Reutersille, että Merkelin ja Hollanden vierailu alleviivaa sitä, että Yhdysvallat ja sen eurooppalaiset liittolaiset yhdessä rintamassa Ukrainan kanssa vaativat Venäjää viipymättä lopettamaan konfliktin.

Venäjän edustajat vahvistivat tapaamisaikeet Hollanden ja Merkelin kanssa Reutersille ja toivoivat, että neuvotteluista tulee rakentavat.

Ukrainan pääministeri Jatsenjuk sanoi Reutersille, ettei Ukraina harkitse sellaista rauhansuunnitelmaa, joka uhkaisi sen alueellista koskemattomuutta. Hollanden mukaan sellaisesta ei ole kysymys.

Der Spiegelin mukaan Hollande arvioi Pariisissa, että Putinin ja Porošenkon välinen sopimus voisi vielä estää konfliktin eskaloitumisen.

"Diplomatian vaihtoehtoa ei voi kuitenkaan pitkittää loputtomiin", Hollande varoitti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat