Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yön ulkonaliikkumiskielto päättyy Bagdadissa

Ulkomaat
 
Ahmad Al-Rubaye AFP
Paikalliset kävelivät Bagdadin Tahrir-aukiolla torstaina päivällä.
Paikalliset kävelivät Bagdadin Tahrir-aukiolla torstaina päivällä. Kuva: Ahmad Al-Rubaye AFP

Bagdadissa Irakissa noin vuosikymmenen voimassa ollut öinen ulkonaliikkumiskielto päättyy lauantaina, ilmoitti Irakin pääministeri Haider al-Abadi torstaina. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Jonkinlainen ulkonaliikkumiskielto on ollut voimassa Bagdadissa siitä asti, kun Yhdysvallat hyökkäsi Saddam Husseinin hallintoa vastaan vuonna 2003. Viimeiset seitsemän vuotta ulkonaliikkumiskielto on ollut voimassa keskiyöstä aamuviiteen.

Pääministerin tiedottaja Rafid Jaabori kertoi kuitenkin Reutersille, että Bagdad on nyt turvallisempi kuin muutama kuukausi sitten.

"Elämä jatkuu, vaikka Irak on sodassa ja yrittää vapauttaa muun osan maasta", Jaabori sanoi.

Lisäksi neljä Bagdadin kaupunginosaa demilitarisoidaan. Sisäministeriön tiedottaja, prikaatikenraali Saad Maan kertoi Reutersille, että Khadimiyan, Adhimiyan, Mansourin ja Saidiyan alueiden demilitarisointi tarkoittaa sitä, että raskaat aseet kielletään, joitakin tarkastusasemia poistetaan ja pidätyksiä suorittavat jatkossa paikalliset turvallisuusjoukot sotilaiden sijasta.

Ulkonaliikkumiskiellolla ei ole onnistuttu vähentämään väkivaltaa Bagdadissa. Viimeksi tiistaina neljä pommia surmasi keskusta-alueella yhdeksän siviiliä ja haavoitti 25:tä. Viime perjantaina 12 ihmistä kuoli torilla tapahtuneessa pommi-iskussa.

Radikaalijärjestö Isis on vallannut alueita Bagdadin pohjois- ja länsipuolelta läheltä ja näytti viime vuoden puolivälissä lähestyvän myös pääkaupunkia.

Bagdadin asukkaat ovat saaneet tottua tarkastusasemien aiheuttamiin ruuhkiin, kun taas poliitikkojen saattueet aseistettuine vartijoineen, joiden toiminnasta ei ole seurannut rangaistuksia, ovat päässeet etenemään vapaasti. Sotilaita taas on syytetty siviilien sieppaamisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat